Λευκός Οίκος: Οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις σε εκείνους που υποδαυλίζουν τη βία στο Σουδάν

Λευκός Οίκος: Οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις σε εκείνους που υποδαυλίζουν τη βία στο Σουδάν

Από τον εμφύλιο που ξέσπασε στο Σουδάν στις 15 Απριλίου έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι

white-house
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν νέες οικονομικές κυρώσεις και θα απαγορεύσουν την έκδοση βίζας σε εκείνα τα άτομα που «υποδαυλίζουν τη βία» στο Σουδάν, ανέφερε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει επίσης αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία για το Σουδάν. Ο Σάλιβαν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις κυρώσεις που εξετάζουν οι ΗΠΑ, ούτε διευκρίνισε ποια πρόσωπα θα στοχοποιηθούν.

«Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Σουδάν μεταξύ των Σουδανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) είναι μια τραγωδία που έχει ήδη στοιχίσει πάρα πολλές ζωές και πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Σάλιβαν. «Τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για την υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Σουδάν», πρόσθεσε.

Τις νέες κυρώσεις είχε προαναγγείλει νωρίτερα, από το Όσλο της Νορβηγίας, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνόδου του ΝΑΤΟ. Ο Μπλίνκεν δεν επέρριψε ευθύνες σε καμία από τις δύο πλευρές για την παραβίαση της προσωρινής εκεχειρίας που, όπως είπε, ήταν «απίστευτα ατελής και εύθραυστη».

Από τον εμφύλιο που ξέσπασε στο Σουδάν στις 15 Απριλίου έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι. Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι υπολογίζονται στο 1,2 εκατ. ενώ 400.000 έχουν φύγει σε γειτονικές χώρες για να γλιτώσουν.

Ο αρχηγός του στρατού Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και ο διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης ΔΤΥ, Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό ή Χεμέτι ανέτρεψαν μαζί την κυβέρνηση του Σουδάν, τον Οκτώβριο του 2021. Ετοιμάζονταν να υπογράψουν μια συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών και την παράδοση της εξουσίας σε κυβέρνηση πολιτικών, όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Χθες Τετάρτη ο στρατός ανακοίνωσε ότι σταματά τις συνομιλίες με τις ΔΤΥ, εντείνοντας τους φόβους ότι η σύγκρουση αυτή θα εντείνει ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση στην τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Σε επτά νέες συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ

Τροχαία δυστυχήματα: Γονείς που έχασαν τα παιδιά τους άδικα στην άσφαλτο - Τα έργα που άφησαν στη μνήμη τους

Σουηδία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Τουλάχιστον 3 τραυματίες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης