Κονέκτικατ: Αθώοι μετά από 376 χρόνια όσοι κατηγορήθηκαν για μαγεία

Κονέκτικατ: Αθώοι μετά από 376 χρόνια όσοι κατηγορήθηκαν για μαγεία

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να αποτρέψουμε την εξορία ή την εκτέλεση, αλλά μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον πόνο που ένιωσαν, δήλωσε ο εισηγητής του ψηφίσματος

magisses
Πέρασαν σχεδόν τέσσερις αιώνες και οι άνδρες και οι γυναίκες που είχαν κατηγορηθεί για μαγεία επί βρετανικής αποικιοκρατίας είναι πλέον αθώοι με απόφαση των αρχών.

Το Κονέκτικατ ψήφισε την περασμένη εβδομάδα ψήφισμα που αθωώνει ανθρώπους που δικάστηκαν και εκτελέστηκαν για μαγεία 376 χρόνια μετά τα φερόμενα εγκλήματά τους.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής Σαούντ Ανουάρ, ο οποίος εισηγήθηκε το ψήφισμα, δήλωσε ότι η χειρονομία αυτή «διορθώνει ένα λάθος που έχει παραμείνει στην ιστορία του Κονέκτικατ για αιώνες». Το ψήφισμα εγκρίθηκε τελικά με ψήφους 33-1, αναφέρει ο Guardian.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να αποτρέψουμε την εξορία ή την εκτέλεση των αθώων γυναικών και ανδρών που κατηγορήθηκαν για μαγεία, αλλά μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον πόνο που ένιωσαν» δήλωσε ο ίδιος.

Στις δίκες μαγισσών της αποικιακής Αμερικής τον 16ο και 17ο αιώνα, όπως αυτές στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, εκατοντάδες άνθρωποι κατηγορήθηκαν ότι ασκούσαν μαγεία και ότι σχετίζονταν με τον διάβολο. Πολλοί εκδιώχτηκαν από τις κοινότητες του και αμαυρωνόταν το όνομά τους, ενώ άλλοι βασανίστηκαν ή εκτελέστηκαν.

Αλλά και στην Ευρώπη, εκτιμάται ότι 50.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν σε κυνήγια μαγισσών μεταξύ του 15ου και του 18ου αιώνα.

Κλείσιμο
Τουλάχιστον 34 άτομα κατηγορήθηκαν για άσκηση μαγείας στις δίκες μαγισσών του Κονέκτικατ και από αυτά 11 απαγχονίστηκαν.



Ειδήσεις σήμερα:

Εγκλήματα: Γυναίκες στην Ελλάδα που έβαλαν τους εραστές τους να δολοφονήσουν τους άνδρες τους

Γλυκά Νερά: Δύο γυναίκες παραβίασαν είσοδο πολυκατοικίας με κάρτα - Δείτε βίντεο

Ρόδος: Ποιος ήταν ο 26χρονος Βρετανός τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό κάνοντας SUP

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης