Πόλεμος στην Ουκρανία - Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις με drones στη Μόσχα, αλλά υπενθυμίζουν: «Το Κίεβο επλήγη 17 φορές τον Μάιο»

Πόλεμος στην Ουκρανία - Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις με drones στη Μόσχα, αλλά υπενθυμίζουν: «Το Κίεβο επλήγη 17 φορές τον Μάιο»

Συγκεντρώνουμε πληροφορίες μεν για το τι συνέβη, αλλά επικεντρωνόμαστε στο να βοηθήσουμε την Ουκρανία, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

leukos-oikos-ena
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις αναφορές σχετικά με τα πλήγματα που κατάφεραν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν υποστηρίζει τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας και επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακαταλάβει τα εδάφη της.

«Είδαμε τις ειδήσεις και εξακολουθούμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες για το τι συνέβη. Κατά κανόνα, δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας» ανέφερε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι η Ουάσιγκτον «επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση που χρειάζεται για να ανακαταλάβει τα κυρίαρχα εδάφη της» και επισήμανε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, το οποίο επλήγη από μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πυραύλους 17 φορές τον Μάιο.

Η Ρωσία ανέφερε ότι τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν σήμερα συνοικίες της Μόσχας με εύπορους κατοίκους, στοχεύοντας περιοχές όπου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και μέλη της ρωσικής ελίτ έχουν κατοικίες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μόσχας, τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση ήταν μια προσπάθεια τρομοκράτησης και πρόκλησης της Ρωσίας και ότι η αντιαεροπορική άμυνα γύρω από την πρωτεύουσα θα ενισχυθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Σητεία: Η χώρα χρειάζεται πάνω από όλα σταθερή κυβέρνηση

Εκλογές 2023: Άρχισαν τις φορομπηχτικές δηλώσεις και στο ΠΑΣΟΚ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ

Τράπεζα Θεμάτων: Πώς χτύπησαν οι χάκερς τις ενδοσχολικές εξετάσεις - Κανένα πρόβλημα με τις Πανελλαδικές

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης