Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις αναφορές σχετικά με τα πλήγματα που κατάφεραν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν υποστηρίζει τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας και επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακαταλάβει τα εδάφη της.
«Είδαμε τις ειδήσεις και εξακολουθούμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες για το τι συνέβη. Κατά κανόνα, δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας» ανέφερε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι η Ουάσιγκτον «επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση που χρειάζεται για να ανακαταλάβει τα κυρίαρχα εδάφη της» και επισήμανε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, το οποίο επλήγη από μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πυραύλους 17 φορές τον Μάιο.
Η Ρωσία ανέφερε ότι τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν σήμερα συνοικίες της Μόσχας με εύπορους κατοίκους, στοχεύοντας περιοχές όπου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και μέλη της ρωσικής ελίτ έχουν κατοικίες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μόσχας, τραυματίστηκαν δύο άτομα.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση ήταν μια προσπάθεια τρομοκράτησης και πρόκλησης της Ρωσίας και ότι η αντιαεροπορική άμυνα γύρω από την πρωτεύουσα θα ενισχυθεί.
Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
Εκλογές 2023:Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.