Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 1.000 «χτυπήματα» καταγράφηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 1.000 «χτυπήματα» καταγράφηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Έχασαν τη ζωή τους 101 ασθενείς και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

ukraine_war_buildings_art
Πάνω από 1.000 επιθέσεις στο σύστημα υγείας της Ουκρανίας έχουν καταγραφεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ κατά τη διάρκεια μιας ανθρωπιστικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Οι 1.004 επιθέσεις που επαληθεύτηκαν από τον ΠΟΥ κατά τους τελευταίους 15 μήνες ολοκληρωτικού πολέμου στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 101 ανθρώπους, εργαζομένους στον τομέα της υγείας και ασθενείς, και τραυμάτισαν πολλούς περισσότερους», ανέφερε το ευρωπαϊκό παράρτημα του ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Οι επιθέσεις αυτές είχαν αντίκτυπο σε εγκαταστάσεις υγείας, προμήθειες και μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων ασθενοφόρων.

«Οι επιθέσεις σε υπηρεσίες υγείας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Στερούν από τους ανθρώπους τη φροντίδα που χρειάζονται και έχουν εκτεταμένες και μακροπρόθεσμες συνέπειες», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Ουκρανία, Γιάρνο Χάμπιχτ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας στη Γενεύη είχε ήδη ζητήσει από τη Ρωσία να σταματήσει «αμέσως» τις επιθέσεις της κατά του συστήματος υγείας στην Ουκρανία.

Σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στην ανατολική Ουκρανία, οι υπηρεσίες υγείας μπορούν να λειτουργήσουν μόνο εν μέρει λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί.

Κλείσιμο
Ο πόλεμος επηρεάζει επίσης το κόστος υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο έχει αυξηθεί το τελευταίο εξάμηνο. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού δυσκολεύεται να πληρώσει για ορισμένες υπηρεσίες υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Σητεία: Η χώρα χρειάζεται πάνω από όλα σταθερή κυβέρνηση

Εκλογές 2023: Άρχισαν τις φορομπηχτικές δηλώσεις και στο ΠΑΣΟΚ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ

Τράπεζα Θεμάτων: Πώς χτύπησαν οι χάκερς τις ενδοσχολικές εξετάσεις - Κανένα πρόβλημα με τις Πανελλαδικές

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης