Ακσενέρ κατά Ερντογάν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου χάσαμε τη μισή Γαλάζια Πατρίδα

Ακσενέρ κατά Ερντογάν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου χάσαμε τη μισή Γαλάζια Πατρίδα

Η διαμάχη μεταξύ της Άγκυρας και του Καΐρου είχε ως αποτέλεσμα να ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα, είπε σε συνέντευξη η πρόεδρος του Καλού Κόμματος

aksener_mak3
Πυρά κατά του Τούρκου πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε λίγες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ.

Σε συνέντευξή της στο δίκτυο Haberturk, η Ακσενέρ, μέλος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης κατά του προέδρου, είπε ότι η πολιτική του Ερντογάν έφερε κοντά Ελλάδα και Αίγυπτο, που συμφώνησαν για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Η συμφωνία, μάλιστα, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αιγύπτιου προέδρου Αλ-Σίσι οδήγησε στην απώλεια της μισής Γαλάζιας Πατρίδας, ισχυρίστηκε η Ακσενέρ. 

«Τσακωθήκαμε με την Αίγυπτο… ποιος είχε όφελος από αυτό; Η Ελλάδα» είπε η Ακσενέρ. «Λένε “Γαλάζια Πατρίδα” και “Γαλάζια Πατρίδα”. Αναφέρομαι σε ένα σύστημα που ως Κάλο Κόμμα είπαμε ''ναι''. Όμως χάθηκε η μισή “Γαλάζια Πατρίδα”» δήλωσε .

Κλείσιμο
«Αναφέρεστε στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου;» ρώτησε την δημοσιογράφος.

«Ναι, σε αυτήν αναφέρομαι» απάντησε η Ακσενέρ που συνέχισε με ένα ερώτημα προς τον πρόεδρο: «Μήπως o κ. Ερντογάν γνωρίζει πώς ιδρύθηκε η Στρατιά του Αιγαίου το 1975;».

Η δικαιολογία της Τουρκίας για την Στρατιά του Αιγαίου είναι ότι προστατεύει τις δυτικές ακτές της από την ελληνική απειλή.

Η Ακσενέρ αναφερόταν στη συμφωνία του 2020 για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Σάμεχ Σούκρι.




Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στο CNN: Νικήσαμε τους λαϊκιστές για δεύτερη φορά, οι πολίτες επιβράβευσαν τις λύσεις που δώσαμε

Εκλογές 2023: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης (24/5) συγκαλεί η Σακελλαροπούλου

Πένθος στα Τρίκαλα για τον 37χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε στο τροχαίο στην Αθήνα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης