Χάρι - Μέγκαν: «Δεν θα το έλεγα καταδίωξη, είναι υπερβολή» λέει ο οδηγός ταξί που τους μετέφερε

Aπερίσκεπτη και ανεύθυνη η συμπεριφορά όσων ακολούθησαν τους Σάσεξ, λέει από την πλευρά του ο δήμαρχος Νέας Υόρκης

Διαψεύδουν τα περί «καταστροφικής» καταδίωξης από παπαράτσι όπως όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, τόσο η αστυνομία της Νέας Υόρκης, όσο και ο οδηγός ταξί που μετέφερε το ζευγάρι, τη μητέρα της Μέγκαν και έναν άνδρα ασφαλείας.

Όπως υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Νέας Υόρκης: «Βοηθήσαμε την ιδιωτική ασφαλεία που προστατεύει τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Υπήρχαν πολυάριθμοι φωτογράφοι που έκαναν τη μετακίνησή τους δύσκολη. O Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έφτασαν στον προορισμό τους και δεν αναφέρθηκαν συγκρούσεις, προσαγωγές, τραυματισμοί ή συλλήψεις».

Το συμβάν σημειώθηκε αφού το ζεύγος αποχώρησε από μια τελετή απονομής βραβείων του Ιδρύματος Γυναικών, όπου τιμήθηκε η Μέγκαν για το έργο της, το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη.



«Δεν θα το έλεγα καταδίωξη, όλα αυτά είναι υπερβολικά» λέει ο οδηγός του ταξί

Σύμφωνα με το BBC, το ζευγάρι, μαζί με τη μητέρα της Μέγκαν, προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους φωτογράφους μπαίνοντας σε αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα ταξί, αλλά τελικά αυτό εντοπίστηκε και επέστρεψαν στα δικά τους οχήματα.

Από την πλευρά του, ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον Χάρι, τη Μέγκαν και τη μητέρα της, ο Sukhcharn Singh, μιλώντας στην Washington Post και το BBC τόνισε ότι «δεν νομίζω ότι θα το αποκαλούσα καταδίωξη».

Ερωτηθείς αν είδε κάποιον να οδηγεί πάνω σε πεζοδρόμιο ή ανθρώπους να χτυπούν το παράθυρο, είπε ότι «αυτό πρέπει να συνέβη νωρίτερα, αν τους κυνηγούσαν πριν, αλλά όχι μαζί μου».

Ανέφερε ότι καθώς διέσχιζαν ένα τετράγωνο, «μπλοκαρίστηκαν από ένα απορριμματοφόρο και ξαφνικά ήρθαν οι παπαράτσι και άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες». «Δεν ένιωσα ποτέ ότι κινδύνευα. Δεν ήταν σαν καταδίωξη σε ταινία. Ήταν ήσυχοι και έδειχναν φοβισμένοι, αλλά είναι η Νέα Υόρκη - είναι ασφαλής» είπε χαρακτηριστικά στην Washington Post.



Ερωτηθείς σχετικά με την περιγραφή μιας «σχεδόν καταστροφικής καταδίωξης» είπε: «Δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια, νομίζω ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του δευτερότοκου γιου του βασιλιά Καρόλου ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του Μέγκαν και η μητέρα της ενεπλάκησαν σε μια «παρ’ ολίγον καταστροφική καταδίωξη με αυτοκίνητα», στην οποία συμμετείχαν «επιθετικοί» παπαράτσι.

«Χθες το βράδυ ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ και η κυρία Ράγκλαντ ενεπλάκησαν σε μια παρ’ ολίγον καταστροφική καταδίωξη από μια ομάδα πολύ επιθετικών παπαράτσι» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Χάρι. «Αυτή η αδυσώπητη καταδίωξη, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, κατέληξε σε πολλές παρ’ ολίγον συγκρούσεις με άλλους οδηγούς στον δρόμο, με πεζούς και με δύο αστυνομικούς της Νέας Υόρκης» πρόσθεσε.

Μάλιστα, προσθέτοντας ένα πιο... δραματικό τόνο στο περιστατικό ο εκπρόσωπος του ζεύγους είπε ότι η καταδίωξη αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία επειδή οι παπαράτσι κινούνταν στο πεζοδρόμιο, περνούσαν με κόκκινο και τραβούσαν φωτογραφίες ενώ οδηγούσαν.

Aπερίσκεπτη και ανεύθυνη η συμπεριφορά όσων ακολούθησαν τους Σάσεξ, λέει ο δήμαρχος Νέας Υόρκης

Λίγο αργότερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι: «Ο Τύπος ή οι παπαράτσι, ξέρετε, θέλουν να τραβήξουν το σωστό πλάνο, θέλουν να βγάλουν τη σωστή ιστορία. Αλλά η δημόσια ασφάλεια πρέπει πάντα να βρίσκεται στο προσκήνιο. Άκουσα ότι δύο από τους αστυνομικούς μας θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί».

Ο Άνταμς πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η συμπεριφορά όσων ακολουθούσαν τους Σάσεξ ήταν «απερίσκεπτη και ανεύθυνη».

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση ALCO: 6,7 μονάδες μπροστά η ΝΔ επί των εγκύρων, από 34,7% ως 38,7% η εκτίμηση ψήφου

Εκλογές 2023: Πόσα χρήματα θα πάρουν αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που θα απασχοληθούν στις εκλογές

Φρέντι Μπελέρης - Χειμάρρα: «Μου γκρεμίζουν το σπίτι γιατί τον υποστηρίζω», λέει Έλληνας ομογενής

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr