Κάρολος και Καμίλα: Ένας έρωτας... κληρονομικός

Κάρολος και Καμίλα: Ένας έρωτας... κληρονομικός

O προ-προπάππους του Καρόλου, ο βασιλιάς Εδουάρδος ο 6ος είχε συνάψει φλογερό και παράνομο ερωτικό δεσμό με την Άλις Κέπελ, προ-προγιαγιά της Καμίλα

karolos-kamila
Το νέο βασιλικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας, ο Κάρολος και η Καμίλα, συνδέονται με μακροχρόνια δεσμό και έναν ακαταμάχητο έρωτα που έμεινε ζωντανός ακόμη και όταν αμφότεροι είχαν συνάψει γάμους με διαφορετικούς συντρόφους. Ωστόσο, πρόσφατο δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Town & Country αποκαλύπτει ότι στη βασιλική σχέση υπάρχει μια διάσταση... κληρονομικότητας, καθώς μακρινοί πρόγονοι του Καρόλου και της Καμίλα υπήρξαν επίσης ερωτευμένοι.

Συγκεκριμένα, ο προ-προπάππος του Καρόλου, ο βασιλιάς Εδουάρδος ο 6ος, ο οποίος έζησε στο διάστημα 1841-1910 και διετέλεσε ηγεμόνας της Βρετανικής Αυτοκρατορίας περίπου τα τελευταία 10 χρόνια του βίου του, είχε συνάψει φλογερό και παράνομο ερωτικό δεσμό με την Άλις Κέπελ, προ-προγιαγιά της Καμίλα.
 

Το πλήρες όνομα της ερωμένης του βασιλιά, ήταν Αλίσια Φρεντερίκα Έντμοντστοουν και καταγόταν από τη Σκωτία. Διηγήσεις συγγενών και απογόνων, την περιγράφουν σαν μια πρόσχαρη και καλοσυνάτη, μια εξαιρετικά ελκυστική γυναίκα, η οποία επίσης απολάμβανε το παιχνίδι της ερωτοτροπίας. Εξού και το χαϊδευτικό παρωνύμιό της, ήταν «η Φρέντι που φλερτάρει».
 

Η Άλις Κέπελ παντρεύτηκε έναν στρατιωτικό καριέρας, τον συνταγματάρχη Τζορτζ Κέπελ, όταν όμως εγκαταστάθηκε μαζί με το σύζυγό της στο Λονδίνο, η μοίρα το 'φερε ώστε να γνωρίσει τον πραγματικό έρωτα, στη μορφή του βασιλέα Εδουάρδου. Η ηλικιακή διαφορά μεταξύ τους -εκείνη ήταν 29, η αυτού μεγαλειότης του 56- δεν στάθηκε εμπόδιο στο πάθος του ενός για τον άλλον. Και ο κρυφός -όσο θα μπορούσε να μείνει τέτοιος- δεσμός τους διήρκεσε από το 1902 έως το 1910, όταν και ο βασιλεύς απεβίωσε. Μάλιστα, η Άλις βρισκόταν στο πλευρό του, κυριολεκτικά ως την τελευταία πνοή και ήταν τόσο δυστυχισμένη ώστε είχε γαντζωθεί πάνω στο, νεκρό πλέον, σώμα του εραστή της.

Η αγάπη, έστω και αντίθετη στο δρακόντειο βασιλικό πρωτόκολλο, ήταν τόσο ισχυρή ώστε επιβραβεύτηκε με την απονομή τίτλου στη χαροκαμένη Άλις. Κατά παράβασιν των εσωτερικών κανόνων του Μπάκιγχαμ, η Άλις Κέπελ συμπεριλήφθηκε στην κοινότητα της βασιλικής αυλής. Μάλιστα, το 1936, όταν ο εγγονός του θανόντος βασιλέως, ο Εδουάρδος ο 8ος, παραιτήθηκε από το θρόνο του για να παντρευτεί την, Αμερικανίδα δις ζωντοχήρα Γουόλις Σίμπσον, προκαλώντας τεκτονικό σεισμό στον μοναρχικό οίκο, η Άλις Κέπελ ακούστηκε να σχολιάζει «στην εποχή μου αυτά τα πράγματα τα κάναμε πολύ καλύτερα».
Κλείσιμο
 

Οι ειδήσεις σήμερα

«God Save the King» - Ο βασιλιάς Κάρολος φέρει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου

Τρίκαλα: Πώς «έσβησε» η 15χρονη - Κάναμε τα πάντα για να τη σώσουμε, λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Κέιτ Μίντλετον: Φόρεσε στη στέψη του βασιλιά Καρόλου τα σκουλαρίκια της πριγκίπισσας Νταϊάνα για να την τιμήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης