Έξαλλοι οι Τούρκοι με τον Economist - Μιλούν για «αντι-Ερντογανική» ρητορική

Έξαλλοι οι Τούρκοι με τον Economist - Μιλούν για «αντι-Ερντογανική» ρητορική

Η Sabah κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση στις τουρκικές εκλογές

erdogan5453634
Οργισμένα με το εξώφυλλο του αγγλικού περιοδικού Economist, που γράφει για την «αυταρχική διακυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν που κινδυνεύει με έξωση από τους ψηφοφόρους», τα τουρκικά ΜΜΕ. Σε οξύ τόνο, κάνουν λόγο για παρέμβαση και αντι-Ερντογανική ρητορική.

Η Sabah ειδικότερα αναφέρεται στην «πιστή» στάση εναντίωσης στον Ερντογάν από το περιοδικό, κάτι που «προκάλεσε την οργή των οπαδών του Τούρκου προέδρου».

«Οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα ήταν έξαλλοι όταν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπαήμ Καλίν, παρουσίασε κοροϊδευτικά το εξώφυλλο μέσα από tweet του» αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Ενθουσιάστηκαν και πάλι» έγραψε στο Twitter ο Καλίν, δέκα ημέρες προτού οι Τούρκοι προσέλθουν στις κάλπες, σημειώνεται ακόμη στη Sabah.

Επισημαίνεται, δε, από τη Sabah με κυνική διάθεση προς τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι εμφανίζεται πιο ισχυρός αντίπαλος του Ερντογάν, για να στηλιτευτεί η ανάλυση του Economist περί διδάγματος Δημοκρατίας που θα αντληθεί από την ήττα του νυν προέδρου της Τουρκίας.

Η Sabah αναπαράγει και τα υπόλοιπα λόγια του Καλίν στα κοινωνικά δίκτυα: «Ηρεμήστε, οι εποχές που δίνονταν εντολές στη χώρα μου τελείωσαν. Ο τουρκικός λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο με την ψήφο του».

Το φιλοκυβερνητικό τουρκικό μέσο υποστηρίζει, δε, πως οι επερχόμενες εκλογές θα είναι κρίσιμες τόσο για την αντιπολίτευση όσο και για τα διεθνή ΜΜΕ που «στοχοποιούν δημοκρατικά εκλεγμένους προέδρους, αποκαλώντας τους δικτάτορες».

Θυμίζει, την ίδια στιγμή, για να μιλήσει ξανά για αντι-Ερντογανική ρητορική, το προηγούμενο εξώφυλλο του Economist στο οποίο γινόταν λόγος για «δικτατορία του Ερντογάν».

Το τελευταίο εξώφυλλο του Economist για τον Ερντογάν

Στις τουρκικές εκλογές της 14ης Μαΐου, Προεδρικές και Κοινοβουλευτικές, αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του ο Economist, περιγράφοντας πως «η ήττα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είχε παγκόσμιες συνέπειες», αλλά και ότι αυτή «θα έδειχνε στους δημοκράτες παντού ότι οι ισχυροί μπορούν να ηττηθούν».

Κλείσιμο
«Μετά από 20 χρόνια ολοένα και πιο αυταρχικής διακυβέρνησης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κινδυνεύει με έξωση από τους ψηφοφόρους» αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ παρατηρεί πως «οι εκλογές βρίσκονται στην κόψη του μαχαιριού».

economist
Το πρωτοσέλιδο του Economist


«Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν υστερεί με μικρή διαφορά. Αν έχανε, θα ήταν μια εκπληκτική πολιτική ανατροπή με παγκόσμιες συνέπειες. Ο τουρκικός λαός θα ήταν πιο ελεύθερος, λιγότερο φοβισμένος και- με το πέρασμα του χρόνου- θα ευημερούσε», όπως σημειώνεται.

Την ίδια ώρα, «μια νέα κυβέρνηση θα επανορθώσει τις κακοποιημένες σχέσεις με τη Δύση», αναφέρει ο Economist, αλλά σε κάθε περίπτωση, «μια ειρηνική εκδίωξη του Ερντογάν θα έδειχνε στους απανταχού δημοκράτες ότι οι ισχυροί μπορούν να ηττηθούν», καταλήγει.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαμά, με βίαζαν κάθε βράδυ στο κελί» - Βίντεο με τις σοκαριστικές μαρτυρίες 17χρονου στο Ηράκλειο

Άξιον Εστί: Η ιστορία της εικόνας που έφτασε από το «περιβόλι της Παναγίας» στην Αθήνα

«Πάρε τη μπάλα και σούταρε»: Έτσι στήθηκε η κίνηση του Ολυμπιακού που έφερε το «τρελό» τρίποντο του Σλούκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης