Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από το νησί Ουτόγια

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από το νησί Ουτόγια

Μέσα στο χάος που προκλήθηκε από τον αφηνιασμένο Νορβηγό Άντερς Μπρέιβικ, όταν άρχισε να πυροβολεί, αδιακρίτως, νεαρούς που βρίσκονταν στο νησί Ουτόγια, η 16χρονη Άντριν Γιόχανσεν διατήρησε την ψυχραιμία της και αυτό της έσωσε τη ζωή.

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από το νησί Ουτόγια
Μέσα στο χάος που προκλήθηκε από τον αφηνιασμένο Νορβηγό Άντερς Μπρέιβικ όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, νεαρούς που βρίσκονταν στο νησί Ουτόγια, η 16χρονη Άντριν Γιόχανσεν αντέδρασε έξυπνα και με κινήσεις «ματ» που της χάρισαν τη ζωή.

Αντιλαμβανόμενη πως πρέπει να δράσει γρήγορα, κρύφτηκε πίσω από έναν βράχο σε μικρή όμως απόσταση από το σημείο όπου στεκόταν ο Μπρέιβικ, ο οποίος και την αντιλήφθηκε. Όταν την πλησίασε για να τη σκοτώσει, κοιτάχτηκαν στα μάτια και μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, η νεαρή κοπέλα βούτηξε στα νερά της λίμνης.

Κλείσιμο
Αν και ο μανιακός Μπρέιβικ την πυροβόλησε -και τελικά την τραυμάτισε- για καλή της τύχη φόραγε μπλούζα με κουκούλα η οποία από το νερό άρχισε να φουσκώνει δημιουργώντας, έτσι, ένα προστατευτικό πεδίο γύρω από το κορμί της, καταφέρνοντας να τη σώσει ακόμα από βέβαιο θάνατο.

Μολονότι ο Μπρέιβικ αποδείχθηκε εξαίρετος σκοπευτής και την τραυμάτισε ακόμα και ενώ βρισκόταν στο νερό, η ίδια πιστεύει πως η χαμηλή θερμοκρασία του, βοήθησε στο να μην επηρεαστεί από ακατάσχετη αιμορραγία των τραυμάτων της, καθώς έπηξε απότομα και την κράτησε ζωντανή.

Παρόλα αυτά, για να τα καταφέρει και να διασωθεί από το ιατρικό προσωπικό που κατέφθασε στην περιοχή, προσποιήθηκε για τουλάχιστον μισή ώρα την πεθαμένη.

Η μητέρα της Γιόχανσεν είπε πως, για την κόρη της «ήταν μία τραγική εμπειρία. Άκουγε πυροβολισμούς από παντού ενώ έλεγε στον εαυτό της ‘δεν πρόκειται να πεθάνω εξαιτίας ενός μανιακού και μιας σφαίρας’». 

Πηγή: Daily Mail
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης