Τουρκία: Μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου σε νέα δημοσκόπηση μία σχεδόν εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες εκλογές

Τουρκία: Μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου σε νέα δημοσκόπηση μία σχεδόν εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες εκλογές

Σε 12 από τις 15 δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο ο επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης προηγείται σταθερά  - Στις 3,4% η διαφορά

erdogan-kilitsntarolou-1__1_
Σταθερά μπροστά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίζεται ο επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ORC Researce, ο Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει 48%, έναντι 44,6% του Ερντογάν 42,4%, ενώ οι ανεξάρτητοι Ιντζέ και Ογάν λαμβάνουν 4,3% και 3,1% αντίστοιχα. Η διαφορά Κιλιτσντάρογλου - Ερντογάν αγγίζει τις 3,4%, με την «ψαλίδα» να κλείνει, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδια εταιρείας που 7 μονάδες χώριζαν τους δύο κορυφαίους διεκδικητές του προεδρικού θώκου.


Με βάση αυτά τα νούμερα θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει Β΄ γύρος εκλογών, αν και σοβαροί δημοσκόποι στην Τουρκία υποστηρίζουν πως μπορεί να υπάρξει νικητής από την Α’ Κυριακή, με μια πολύ μικρή διαφορά ανάμεσα στους βασικούς αντιπάλους, με ψήφους που θα επαναμετρώνται μία προς μία.

Δημοσκόπηση της εταιρείας ArtıBir επίσης, εμφανίζει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατεί και στους δύο γύρους των εκλογών, επικρατώντας του Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα με 49.4% έναντι 43.7%, ενώ στον Β’ γύρο με 53.6% έναντι 46.4% του Ερντογάν.

Να σημειωθεί πως σε 12 από τις 15 δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο στην Τουρκία, ο επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προηγείται σταθερά στις 12, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν σε τρεις. Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές, θα υπάρξει και Β΄ γύρος εκλογών.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταιγίδες και σήμερα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ο 14χρονος που σκότωσε 9 άτομα σε σχολείο στο Βελιγράδι ήταν «ήσυχο παιδί» από καλή οικογένεια 

Τι κρύβεται πίσω από το θρίλερ με τα drones στο Κρεμλίνο - Προς νέα κλιμάκωση ο πόλεμος στην Ουκρανία


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης