Βερολίνο: Επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο - Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο μαθήτριες
Ο δράστης, ένας ενήλικος άνδρας, συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο
Δύο μαθήτριες (ηλικίας 7 και 8 ετών) τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένας άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι, σε σχολείο της περιοχής Νοϊκέλν, στο Βερολίνο. Μαθητές που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης βρίσκονται, σύμφωνα με την BILD, σε κατάσταση σοκ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης είναι ένας 39χρονος άνδρας, για τον οποίο δεν έχει διευκρινιστεί εάν γνώριζε τα κορίτσια. Η Berliner Zeitung υποστηρίζει ότι ο άνδρας δεν είχε καμία σχέση με τα θύματα, ενώ άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρά του.
Η BILD αναφέρει ότι πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένο άτομο, το οποίο δεν προσπάθησε να διαφύγει, αλλά παρέμεινε στο σημείο και περίμενε να συλληφθεί από τους αστυνομικούς.
Το σχολείο ήταν επί ώρες αποκλεισμένο, ενώ πολλοί μαθητές που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Πολλά παιδιά έβγαιναν κλαίγοντας από το κτήριο, όπου τα περίμεναν οι γονείς τους.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).