Τουρκία: Νέα εμφάνιση του Ερντογάν να κάθεται και να συμμετέχει σε εκδήλωση

Τουρκία: Νέα εμφάνιση του Ερντογάν να κάθεται και να συμμετέχει σε εκδήλωση

Σε εκδήλωση για τη «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου» - Οι νέες δηλώσεις και η ιογενής γαστρεντερίτιδα 

thumbs_b_c_798a5876c1b60d1cd38ad4f4812d0be0
Ο εξουθενωμένος Ταγίπ Ερντογάν και η πλούσια σεναριολογία γύρω από την κατάσταση της υγείας του μονοπώλησαν από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης ανά τον κόσμο. Οι διαδοχικές ακυρώσεις, δε, των δημοσίων εμφανίσεών του έδιναν τροφή για την ανάπτυξη φημών περί σοβαρής επιδείνωσης. Ο ισχυρός άνεμος της σεναριολογίας κόπασε όταν ο Ερντογάν εμφανίστηκε διαδικτυακά, την Πέμπτη, σε εκδήλωση για τον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου στην οποία συμμετείχε και ο Ρώσος ομόλογός του. Ένα 24ωρο αργότερα, την Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση, και πάλι όμως διαδικτυακά.

Όπως γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν συμμετείχε σε εκδήλωση για τη «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου».

Σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται καθήμενος από το προεδρικό γραφείο του να προβαίνει σε δηλώσεις.



Επέλεξε να προχωρήσει από μία συμβολικής - για εκείνον - σημασίας τοποθεσία σε νέα υποσχεσιολογία ενώ η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε περιδήνηση.

«Οι μέρες που θα έχουμε αρκετό πετρέλαιο για να καλύψουμε τις ανάγκες μας δεν είναι πολύ μακριά» τόνισε ο Ερντογάν από τη Γέφυρα του Βοσπόρου, που ενώνει την ευρωπαϊκή Τουρκία με την ασιατική και μετονομάστηκε σε «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», προς τιμήν των πολιτών που έπεσαν νεκροί τη νύχτα του πραξικοπήματος.

Κλείσιμο
«Η χώρα μας θα εξοικονομήσει 286 εκατομμύρια λίρες ετησίως από τα καύσιμα και θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά περισσότερο από 4.000 τόνους» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν.

«Έχουμε το δικό μας φυσικό αέριο και ελπίζω να ζήσουμε, στο άμεσο μέλλον, τις μέρες που θα έχουμε αρκετό πετρέλαιο για να καλύψουμε τις ανάγκες μας», πρόσεθσε δε.

«Ιογενής γαστρεντερίτιδα»

Το επεισόδιο ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης: ο Ερντογάν επρόκειτο να δώσει μακρά συνέντευξη σε δύο τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, λιγότερο από 20 ημέρες πριν από τις εκλογές και αφού έκανε τρεις δημόσιες εμφανίσεις σε ισάριθμες πόλεις μέσα στην ίδια ημέρα.

Η εκπομπή καθυστέρησε χωρίς εξηγήσεις για μιάμιση ώρα και διακόπηκε αιφνιδιαστικά στο δέκατο λεπτό.

Κάτωχρος, ο Ερντογάν εμφανίσθηκε στην οθόνη ένα τέταρτο αργότερα περικόπτοντας την συνέντευξη και εξηγώντας ότι έχει «κολλήσει ιογενή γαστρεντερίτιδα».

Ακολούθησε ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας της Άγκυρας που έδινε τέλος στις φήμες περί επιδείνωσης της υγείας του προέδρου της χώρας. «Η υγεία του προέδρου είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτσά.

«Τα συμπτώματα της λοιμώδους γαστρεντερίτιδας που τον έχει προσβάλει έχουν περιορισθεί», διευκρίνισε ο Κοτσά.


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι 15 υποψήφιοι στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Λάζαρος Λασκαρίδης: Φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας - Παραμένει διασωληνωμένος

Νέο Ηράκλειο: Η Δίωξη Εκβιαστών ανέλαβε την υπόθεση - «Δεν έχουμε σχέση με τη νύχτα», λέει η ιδιοκτήτρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης