Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για μουσεία αφιερωμένα στα κατορθώματα των στρατιωτών του
Ζήτησε να εξεταστεί και η μεταφορά αντικειμένων που σχετίζονται με την επιχείρηση
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να μεριμνήσει για την ίδρυση μουσείων αφιερωμένων στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» – όπως είναι ο όρος με τον οποίο η Μόσχα αναφέρεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
«Να διασφαλιστεί η ίδρυση μουσείων (περιφερειακών ή δημοτικών, για εκπαιδευτικούς λόγους), αφιερωμένων στα γεγονότα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και τα κατορθώματα των συμμετεχόντων σε αυτήν», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πούτιν ζήτησε να εξεταστεί «η μεταφορά αντικειμένων που σχετίζονται με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, τα οποία δύνανται να εκτεθούν σε μουσεία».
Η ρωσική κυβέρνηση καλείται επίσης να εξετάσει την εισαγωγή μαθήματος στα σχολεία για την ιστορία της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.
Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο έχει υιοθετήσει μια σειρά από κατασταλτικούς νόμους που προβλέπουν ποινές για όσους απαξιώνουν τον ρωσικό στρατό και τις επιχειρήσεις του.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.