ΗΠΑ: Στέλνουν πυρηνικό υποβρύχιο σε λιμάνι της Νότιας Κορέας

ΗΠΑ: Στέλνουν πυρηνικό υποβρύχιο σε λιμάνι της Νότιας Κορέας

Κίνηση-μήνυμα προς την Βόρεια Κορέα η απόφαση Μπάιντεν - Προειδοποίησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι ενδεχόμενη επίθεση θα είναι το «τέλος» του

biden-south-korea
Τα «χέρια» ώστε η Ουάσινγκτον να στείλει για πρώτη φορά στη Σεούλ ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο έδωσαν στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του, Γιουν Σουκ Γεόλ.

Όπως αναφέρει το BBC, ΗΠΑ και Νότια Κορέα ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας με κοινά γυμνάσια, ενίσχυση της στρατιωτικής τους συνεργασίας και, μεταξύ άλλων, με τον ελλιμενισμό για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια ενός αμερικανικού υποβρυχίου, εξοπλισμένου με πυρηνικά όπλα σε λιμάνι της Νοτίου Κορέας .

U.S. to send nuclear submarines to protect South Korea


Κλείσιμο
Οι ΗΠΑ συνήψαν τη συμφωνία τη δεδομένη χρονική στιγμή με τη Νότιο Κορέα κυρίως για να καθησυχάσουν το καθεστώς της Σεούλ, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το CNN, η απόφαση του ελλιμενισμού του αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου στη Νότια Κορέα ελήφθη κυρίως γιατί η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον θέλει να υποβαθμίσει τον κίνδυνο των απειλών που δέχονται διαρκώς οι Νοτιοκορεάτες από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να στείλουν ένα μήνυμα ισχύος στον βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως επίσης και να αποθαρρύνουν την κυβέρνηση της Σεούλ από την επιδίωξη ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Από τον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του έκανε λόγο για μια διευρυμένη αποτροπή έναντι των αυξανόμενων πυρηνικών απειλών από τη Βόρεια Κορέα. Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι μια πυρηνική επίθεση από την Πιονγιάνγκ κατά των ΗΠΑ ή των εταίρων τους θα σήμαινε «το τέλος του καθεστώτος», ενώ και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του έστειλε το μήνυμα στη Βόρεια Κορέα ότι η ειρήνευση στην κορεατική χερσόνησο δεν θα έλθει μόνη της.

Biden Warns North Korea Against Launching Nuclear Attack


Η νέα συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας αφορά σε «περιστασιακές, πολύ σαφείς επιδείξεις δύναμης» κατά της Πιονγκγιάνγκ, αλλά όχι στη μόνιμη τοποθέτηση νέων οπλικών συστημάτων», δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος. Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν σχέδια για μόνιμη εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη Νότια Κορέα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, η οποία μαζί με την Ιαπωνία συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ασία, θα λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενόψει των απειλών από το βορρά.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα πενήντα κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές

Ο 21χρονος Α.Γ. ομολόγησε τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Εγώ τον μαχαίρωσα στο πόδι»

H μία asexual, η άλλη με αγόρι: Σιαμαίες δίδυμες εξηγούν πώς «λειτουργεί» η προσωπική τους ζωή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης