Γαλλία: Έκθεση μόνο για... γυμνιστές οργανώνει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Λυών!

Γαλλία: Έκθεση μόνο για... γυμνιστές οργανώνει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Λυών!

Χωρίς ρούχα οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την «Ενσάρκωση» την Πέμπτη 27 Απριλίου

Hyperrealisme
Μόνο για γυμνιστές θα είναι ανοιχτή η έκθεση «Ενσάρκωση» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Λυών της Γαλλίας, την ερχόμενη Πέμπτη 27 Απριλίου.

Όσοι αισθάνονται άνετα με το σώμα τους και δεν θέλουν να το κρύβουν με ρούχα, θα έχουν την τιμητική τους καθώς το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα τους ανοίξει τις πύλες του για να μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την έκθεση με θέμα την «Ενσάρκωση».

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», την έκθεση, που θα διαρκέσει από τις 6.30μ.μ έως τις 8μ.μ, (τοπική ώρα), διοργανώνει το γαλλικό μουσείο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γυμνιστών «Rhône-Alpes».

Μία ανάλογη έκθεση είχε γίνει στην γαλλική περιοχή «La Sucrière» τον Μάρτιο του 2022 και, όπως δήλωσε ο έφορος του μουσείου της Λυών, είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό.

«Η ιδέα μας είναι να αμφισβητήσουμε το ζήτημα του σώματος στο περιβάλλον, να δούμε πώς ένα σώμα αλληλεπιδρά με άλλα σώματα», εξηγεί το Σύγχρονο Μουσείο Τέχνης, το οποίο επί του παρόντος, έχει προγραμματίσει τρεις ανάλογες εκθέσεις.

Στην πρώτη έκθεση, οι γυμνιστές που θα επισκεφθούν την Πέμπτη τον χώρο, θα μπορούν να δουν περίπου 60 έργα, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, και βίντεο, από τις συλλογές του μουσείου γύρω από το θέμα του ανθρωπίνου σώματος, αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».

Αστικός γυμνισμός

Όπως επισημαίνει ο Φρεντερίκ Μαρτάν, πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας Γυμνιστών: «Είναι ενδιαφέρον να μπορεί κανείς να βιώσει εντελώς γυμνός μία έκθεση. Αυτό αντανακλά τη δική μας αντίληψη για τον εαυτό μας, χωρίς κοινωνικά τεχνάσματα... Όλοι οι άνθρωποι, που ήταν παρόντες στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 2022 στη «La Sucrière», έμειναν έκπληκτοι από τη διαφορά μεταξύ του να επισκέπτονται την έκθεση ντυμένοι ή γυμνοί».

Έτσι, για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά στη Λυών, ο γυμνισμός που συνηθίζεται σε παραλίες και σε ορισμένα δάση, θα λάβει αστικό χαρακτήρα.

«Είναι γεγονός ότι στον γυμνισμό υπάρχει η έννοια της φύσης, αλλά στο ευρύτερο περιβάλλον, πάνω από όλα, είναι η αποδοχή του σώματος και του εαυτού μας . Μέχρι τώρα κρυβόμαστε πίσω από τα ψηλά τείχη μας για να μην πανικοβάλλουμε την καλή κοινωνία, αλλά τελικά θα βγούμε από το καβούκι μας για να διατυμπανίσουμε ότι η φιλοσοφία που μας διαπνέει είναι πολύ καλή», επισημαίνει ο πρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας γυμνιστών, Φρεντερίκ Μαρτάν.

Μέχρι στιγμής, όπως γράφει το γαλλικό δημοσίευμα, για την έκθεση της Πέμπτης έχουν ήδη γίνει πάνω από 200 κρατήσεις μέσω του διαδικτύου.

Ειδήσεις σήμερα:

«Τη σκότωσα για να την λυτρώσω, εκείνη μου το ζητούσε», λέει ο μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη

Μαφία αλά ελληνικά - Ο «Μανιάτης», τα 3 αδέρφια αστυνομικοί και οι 64 μαφιόζοι

Γιάννης Λύρας: Στα κρατητήρια ο πλαστικός χειρουργός μετά από άγριο καυγά με 92χρονη για τα κοινόχρηστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης