Μίριαμ Ουλένς: Τέσσερις σφαίρες για τη βαρόνη που ζούσε στο Πόρτο Χέλι

Μίριαμ Ουλένς: Τέσσερις σφαίρες για τη βαρόνη που ζούσε στο Πόρτο Χέλι

Ποια ήταν η γυναίκα του δισεκατομμυριούχου Βέλγου αριστοκράτη Γκι Ουλένς, φίλη του βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου και της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
varoni_porto_heli_xr
Η βαρόνη Μίριαμ Ουλένς θα πρέπει να ένιωθε κάπως ανήσυχη την τελευταία Τετάρτη του Μαρτίου, όταν το ημερολόγιο έδειχνε 29 του μήνα, μετά τον έντονο καβγά που είχε με τον Νικολά Ουλένς.

Ο γιος του πάμπλουτου συζύγου της από τον πρώτο του γάμο είχε μόλις φύγει από το σπίτι τους σε προάστιο των Βρυξελλών, έπειτα από έναν μεγάλο τσακωμό για την περιουσία τους, που δεν ήταν φυσικά ο πρώτος, έμελλε όμως να είναι ο τελευταίος για την εντυπωσιακή γυναίκα που λάτρευε την Ελλάδα και τα καλοκαίρια στο Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες, μαζί με τον αριστοκράτη σύζυγό της Γκι Ουλένς.

Οταν το ζευγάρι βγήκε με το αυτοκίνητο από την είσοδο της κατοικίας τους, ο Νικολά τούς εμβόλισε με το δικό του αυτοκίνητο και αμέσως μετά βγήκε και άρχισε να πυροβολεί από απόσταση αναπνοής.
varoni_myriam_in__3_
Η Μίριαμ χαμογελαστή και με τούρτα στο χέρι στη βίλα που νοίκιαζαν στο Πόρτο Χέλι

Ως πρώην επιχειρησιακός πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών του Βελγίου ήταν πολύ δύσκολο να αστοχήσει, έτσι τέσσερις από τις εννιά σφαίρες που έριξε πέτυχαν τη Μίριαμ στο κεφάλι, ενώ ακόμα μία τον πατέρα του στο πόδι.

Η εντυπωσιακή jet setter πέθανε επιτόπου, ο άνδρας της άρχισε να ουρλιάζει σοκαρισμένος από το θέαμα και ο γιος, ατάραχος, μπήκε στο αυτοκίνητό του και οδήγησε μέχρι το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και παραδόθηκε.

Η δολοφονία της βαρόνης δεν σόκαρε μόνο τους διάσημους φίλους της, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται ο βασιλιάς Κάρολος και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και γνωστοί jet setters σε όλο τον κόσμο, αλλά συγκλόνισε και τους Ελληνες φίλους της στο Πόρτο Χέλι, όπου πέρναγε ανελλιπώς μεγάλα διαστήματα τα καλοκαίρια μαζί με τον άντρα που σημάδεψε τη ζωή της, τα παιδιά της και τα εγγόνια της.

Το θρίλερ της περιουσίας

Η είδηση της δολοφονίας της ταξίδεψε πολύ γρήγορα στην Ερμιονίδα, όπου το ζευγάρι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με μέλη κυρίως εφοπλιστικών οικογενειών από το City. Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να ξεδιπλώνονται καθημερινά άγνωστες λεπτομέρειες από αυτή την οικογενειακή τραγωδία, αφού η αδελφή του Νικολά, Μπριζίτ Ουλένς, ξέσπασε κατά της νεκρής μητριάς της λίγα μόλις 24ωρα μετά το φονικό. «Αυτή η γυναίκα μάς αποξένωσε, αναστάτωσε την οικογένεια και ήθελε τα πάντα για τον εαυτό της», δήλωσε η κόρη του πολυεκατομμυριούχου βαρόνου.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Nieuwsblad» επισήμανε ότι το ποτήρι ξεχείλισε όταν έμαθαν ότι η Μίριαμ ήθελε να πουλήσει την οικογενειακή κατοικία τους: «Την Τετάρτη (σ.σ.: 29 Μαρτίου) η κατάσταση ξέφυγε. Η οικογένειά μας είναι διαλυμένη εδώ και χρόνια, αλλά μόνο ένα πράγμα είχε σημασία για τη Μίριαμ: ήθελε την οικογενειακή περιουσία για τον εαυτό της και η δική μας γνώμη δεν είχε καμία σημασία». Τόνισε, δε, ότι η μητριά τους «απαγόρευσε στον πατέρα μας να έχει επαφές μαζί μας. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση της ψυχικής υγείας του επιδεινώθηκε αρκετά και αυτή βρήκε την ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί. Αρκεί να σας πω ότι μόλις είχε βγάλει την οικογενειακή κατοικία του προς πώληση». Στην ερώτηση, δε, του δημοσιογράφου τι θα έκανε η Μίριαμ τα λεφτά από την πώληση, η Μπριζίτ απάντησε στεγνά: «Δεν ξέρω, αλλά υποθέτω ότι θα τα κρατούσε για τον εαυτό της».

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή ο πατέρας της αναρρώνει από ένα τραύμα στο πόδι που αποδείχθηκε όχι τόσο σοβαρό, εξακολουθεί ωστόσο να είναι σοκαρισμένος από τη δολοφονία της συζύγου του που έγινε μπροστά στα μάτια του, με εκτελεστή τον ίδιο του τον γιο. Η κηδεία της άτυχης γυναίκας τελέστηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου σε κλειστό κύκλο. Εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς, έδωσαν το «παρών» και ελάχιστοι πολύ στενοί φίλοι του ζεύγους, ενός ζεύγους που δεν άφησε ποτέ να βγει προς τα έξω αυτός ο σκληρός ενδοοικογενειακός εμφύλιος και το θρίλερ με την περιουσία του βαρόνου, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους συλλέκτες μοντέρνας τέχνης.

Κάποιοι στο Πόρτο Χέλι τον θυμούνται χαμογελαστό να περπατάει με τη σύζυγό του ή να πετάγεται στις Σπέτσες για φαγητό με ταχύπλοο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που η βίλα που νοίκιαζε κάθε χρόνο υποδεχόταν φίλους και συγγενείς. Οχι όμως και τα δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, από τα οποία φέρεται να είχε αποξενωθεί χρόνια τώρα, εξέλιξη που η κόρη του και ο γιος του χρέωσαν στη Μίριαμ.

Η Μπριζίτ δεν συγχώρεσε ποτέ την εντυπωσιακή γυναίκα που ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα ο πατέρας της το 1999, όταν την αντίκρισε για πρώτη φορά στη ζωή του, κάτι που κατάλαβαν όλοι την ημέρα της κηδείας της, όπου η κόρη του Βέλγου αριστοκράτη δεν δίστασε να δηλώσει ότι «αυτή η γυναίκα έφερε την πανούκλα στην οικογένεια», συμπληρώνοντας εμφατικά ότι ο δράστης αδελφός της παρά την πράξη του είναι καλός άνθρωπος.
varoni_myriam_in__2_
Το ζεύγος Ουλένς στο σπίτι τους, με την Κριστίν Λαγκάρντ

«Χρυσά» deals και επενδύσεις στην τέχνη

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη «Wall Street Journal» το 2013 ο Γκι Ουλένς επισήμανε ότι «η κύρια κατοικία μας είναι ένα lear jet κι ένα σκάφος», θέλοντας να δείξει ότι μαζί με τη Μίριαμ ταξίδευαν σχεδόν συνέχεια ανά τον κόσμο. Δεν το έκαναν μόνο για διακοπές, αλλά και για να επισκεφθούν διάφορα πολιτιστικά κέντρα που είχαν ιδρύσει, ενώ αμφότεροι ήταν φιλάνθρωποι και έχτισαν ένα ορφανοτροφείο και ένα σχολείο στο Κατμαντού του Νεπάλ.

Ο βαρόνος μνημονεύεται ακόμη για κάποια πολυσυζητημένα deals, όπως αυτό με την πώληση ενός τεράστιου διυλιστηρίου ζαχαρότευτλων που ανήκε στην οικογένειά του με τίμημα 1 δισ. δολάρια. Αυτό έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν γνώρισε τη Μίριαμ και ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, οπότε χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια για να είναι μαζί. Παντρεύτηκαν το 1999, όταν η οικογενειακή του εταιρεία Artal αγόρασε την αλυσίδα WeightWatchers δίνοντας 735 εκατ. δολάρια, μια συμφωνία που χρόνια αργότερα χαρακτηρίστηκε από το «Forbes» ένα από τα καλύτερα deals όλων των εποχών.

Λάτρης της τέχνης, θεωρείται από τους πρώτους που επένδυσε μαζί με τη σύζυγό του σε Κινέζους δημιουργούς, ενώ πέρυσι το ζεύγος παρουσίασε σε έκθεση πάνω από δώδεκα πίνακες των Ζαν Μισέλ Μπασκιά και Κιθ Χάρινγκ. Παραδοσιακά πέρναγαν τις γιορτές στο σαλέ τους στο Γκστάαντ, ενώ αμέσως μετά πεταγόντουσαν με το ιδιωτικό τους αεροσκάφος στις Μπαχάμες για χαλαρωτικές στιγμές κάτω από τον ήλιο. Από τα Χάμπτονς και το Ασπεν μέχρι τη Βενετία, το Ομάν και το Ντουμπάι, η Μίριαμ και ο Γκι απολάμβαναν τη ζωή ως γνήσιοι κοσμοπολίτες.

Τα καλοκαίρια τους, όμως, είχαν πάντα ελληνικό χρώμα, αφού νοίκιαζαν επί χρόνια μια εκπληκτική βίλα στο Πόρτο Χέλι που ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους τους προορισμούς. Συχνά φιλοξενούσαν τα δύο παιδιά της Μίριαμ ή Μίμι, όπως τη φώναζαν όλοι, και τα εγγόνια της που λάτρευε να τα περιποιείται.
varoni_myriam_in__1_
Η Μίριαμ με τον Γκι, τον γιο της από προηγούμενο γάμο της και τα εγγόνια της

Στα ελληνικά νησιά με το «Red Dragon»

Πολύ συχνά ταξίδευαν και στα ελληνικά νησιά με το «Red Dragon», ένα εκπληκτικό ιστιοπλοϊκό σκαρί μήκους 52 μέτρων, το οποίο έδενε ενίοτε και στις Σπέτσες, ένα νησί στο οποίο επίσης νοίκιαζαν για μεγάλες χρονικές περιόδους μια βίλα για τις διακοπές τους, ενώ δειπνούσαν στον «Ταρσανά» και αγαπούσαν τις βόλτες στο Παλιό Λιμάνι. Το όνομα του Βέλγου αριστοκράτη είχε ακουστεί για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια, όταν κάποιοι άρχισαν να λένε ότι ήταν αυτός που αγόρασε τη βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στην περιοχή.

Το διέψευσε ο ίδιος σε φιλικό δείπνο λέγοντας ότι δεν ήθελε να αγοράσει μόνιμη κατοικία στο Πόρτο Χέλι, προτιμώντας μια μακροχρόνια μίσθωση, αφού ταξίδευε συνέχεια μαζί με τη σύζυγό του. Συχνά μάλιστα επέλεγαν να φεύγουν με ελικόπτερο από τον Αγιο Αιμιλιανό, συνήθως όταν προέκυπτε κάποιο ταξίδι της τελευταίας στιγμής, το οποίο τους μετέφερε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τους περίμενε το ιδιωτικό τους αεροσκάφος. Το μόνο αγκάθι που υπήρχε σε αυτή την ανέφελη ζωή ήταν η σχέση των παιδιών του βαρόνου με την 70χρονη μητριά τους, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Μπριζίτ Ουλένς.

Η αποστασιοποίηση του πατέρα τους, την οποία χρέωσαν στη Μίριαμ, έφερε τις πρώτες εντάσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν τα τελευταία χρόνια, μέχρι που ο Νικολά απασφάλισε κυριολεκτικά και αποφάσισε να τελειώνει μια και καλή με τη γυναίκα που θεωρούσε ότι του στερεί την κληρονομιά που δικαιούνταν. Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις και να δικαιολογήσει -όσο αυτό είναι εφικτό- τη δολοφονία της μητριάς του με τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι. Ο βαρόνος, πάντως, που είδε τη γυναίκα της ζωής του να εκτελείται μπροστά στα μάτια του από τον ίδιο του τον γιο, δεν θέλει πλέον να τον ξαναδεί ποτέ στη ζωή του.



Ειδήσεις σήμερα: 

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης

Βέβαιος για τη νίκη του ο Ερντογάν: Ο παλμός στις πλατείες δείχνει το χρώμα της κάλπης


Ηρακλής: Εποχή Κούγια στον Γηραιό, την Τετάρτη (19/4) συνέντευξη Τύπου

Αναβλήθηκε λίγο πριν την εκτόξευση η ιστορική δοκιμαστική πτήση του Starship της SpaceX


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης