Μια μητέρα από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ κατηγορείται ότι στραγγάλισε τον 11χρονο γιοτης με μια ζώνη επειδή δεν ήθελε να μεγαλώσει μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια της οικογένειας.
Η 50χρονη Ruth DiRienzo-Whitehead αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο για τη δολοφονία του μικρού Matthew Whitehead. Το άτυχο αγόρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι τους.
Η μητέρα είπε στους αστυνομικούς ότι ο γιος της «έκλαιγε και γκρίνιαζε όλη μέρα» για τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας.
Η DiRienzo-Whitehead παραδέχτηκε ότι στραγγάλισε τον γιο της για να μην χρειαστεί «να μεγαλώσει με αυτές τις οικονομικές δυσκολίες».
Η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι της οικογένειας όταν ο πατέρας του αγοριού ανακάλυψε το πτώμα του στην κρεβατοκάμαρα, όπου είχε πάει να κοιμηθεί με τη μητέρα του.
Ο πατέρας είχε βρει το υπνοδωμάτιο κλειδωμένο και τη σύζυγό του και το αυτοκίνητό τους να λείπουν.
Οι αρχές ισχυρίζονται ότι η DiRienzo-Whitehead έφυγε από το σπίτι αφού στραγγάλισε τον γιο της.
Η ζώνη που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία βρέθηκε αργότερα μέσα στο όχημα.
Κλείσιμο
Η DiRienzo-Whitehead συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο πρώτου και τρίτου βαθμού.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.