Βασιλιάς Κάρολος: Οι χρυσές άμαξες που θα τον μεταφέρουν στη στέψη του - Δείτε βίντεο

Βασιλιάς Κάρολος: Οι χρυσές άμαξες που θα τον μεταφέρουν στη στέψη του - Δείτε βίντεο

Λεπτομέρειες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου - Θα γίνει στο Λονδίνο, στις 6 Μαΐου

amaxes-karolos
Δύο χρυσές άμαξες θα χρησιμοποιηθούν από τον βασιλιά Καρόλο και τη σύζυγό του, Καμίλα, για τη στέψη του στο Λονδίνο στις 6 Μαΐου.

Τον επόμενο μήνα ο βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί και επίσημα βασιλιάς της Αγγλίας και το Μπάκιγχαμ σιγά-σιγά αποκαλύπτει λεπτομέρειες της τελετής της στέψης. Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλούν οι πολυτελείς άμαξες που θα αναλάβουν τις μετακινήσεις του βασιλικού ζεύγους πριν και μετά τη στέψη.

Το βασιλικό ζεύγος θα μεταβεί στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ με την πιο καινούργια «Diamond Jubilee State Coach» και αργότερα θα επιστρέψει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με την άμαξα «Gold State Coach», που χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη από τη δεκαετία του 1830.



Με δύο άμαξες στη στέψη του ο βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς και η σύζυγός του θα μεταφερθούν από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο με το Diamond Jubilee State Coach, το οποίο κατασκευάστηκε για να τιμήσει τα 60 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο και παραδόθηκε το 2014.

Κλείσιμο
Tour King Charles’ golden coronation carriages


«Παραδόθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ το 2014 και χρησιμοποιήθηκε για τα εγκαίνια του κοινοβουλίου εκείνο το έτος, και σε κάποιες περιπτώσεις στη συνέχεια. Αλλά, φυσικά, δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί σε μια τόσο ιστορική και σημαντική περίσταση», σημείωσε επιμελήτρια της Βασιλικής Συλλογής.



Το μήκος της καρότσας ξεπερνά τα 5,5 μέτρα, έχει ύψος περίπου 3 μέτρα, ζυγίζει πάνω από τρεις τόνους και τη σέρνουν έξι άλογα.

Μετά την τελετή, το ζευγάρι θα επιστρέψει με τη χρυσή κρατική άμαξα ηλικίας 260 ετών, η οποία χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη από αυτή του Γουλιέλμου Δ΄ το 1831. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Γεώργιο Γ΄ για να μεταβεί στα κρατικά εγκαίνια του Κοινοβουλίου το 1762, όταν ήταν ακόμη βασιλιάς των αμερικανικών αποικιών της Βρετανίας.

Με μήκος 7 μέτρα, ύψος 3,6 μέτρα και βάρος τεσσάρων τόνων, χρειάζονται οκτώ άλογα για να την τραβήξουν.



«Είναι η δεύτερη παλαιότερη εν λειτουργία άμαξα σε αυτή τη χώρα. Κατασκευάστηκε το 1762, γεγονός που την καθιστά μία απίστευτα παλιά άμαξα στον κόσμο. Υπάρχουν πολύ λίγες μοναρχίες που έχουν διατηρήσει εν λειτουργία άμαξες τόσο παλιές», ανέφερε επιμελήτρια της Βασιλικής Συλλογής.

Πάντως, η μεγάλη πομπή θα είναι μικρότερη από εκείνη που ακολούθησε η μητέρα του πριν από 70 χρόνια, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Κυριακή.



Φυσικά υπάρχουν και άλλες βασιλικές άμαξες, όμως αυτές οι δύο είναι οι πιο εντυπωσιακές.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου στις 6 Μαΐου σε μια τελετή γεμάτη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, με παραδόσεις που χρονολογούνται εδώ και 1.000 χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζει η επικοινωνία στην πολιτική - Ποια TV, τώρα σαρώνει το TikTok

Πέραμα - Η δικογραφία της φρίκης: Η κάμερα έπιασε τον Ιρακινό να φιλά την 6χρονη στο στόμα

Μανία και στην Ελλάδα - To Ozempic αδυνατίζει, αλλά για όσο το παίρνεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης