«Πολύ σοβαρός κίνδυνος» από τη διαρροή εγγράφων για την Ουκρανία, λέει το Πεντάγωνο

«Πολύ σοβαρός κίνδυνος» από τη διαρροή εγγράφων για την Ουκρανία, λέει το Πεντάγωνο

Το υλικό συνδέεται κυρίως με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αφορά εκθέσεις και έγγραφα για την πολεμική σύγκρουση, αλλά ευαίσθητες αναλύσεις για τους συμμάχους των ΗΠΑ

ukraine_canon
Η διαρροή απόρρητων εγγράφων, τα περισσότερα εκ των οποίων σχετίζονταν με την Ουκρανία, συνιστά «πολύ σοβαρό κίνδυνο» για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, τόνισε το Πεντάγωνο.

Το γεγονός ότι τα έγγραφα αυτά κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο συνιστά «πολύ σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και μπορεί δυνητικά να τροφοδοτήσει την παραπληροφόρηση», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Κρις Μίγκερ.

Τα έγγραφα φαίνεται ότι είναι αυθεντικά, ωστόσο σύμφωνα με το Πεντάγωνο ορισμένες από τις εικόνες μοιάζουν να έχουν τροποποιηθεί.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ενημερώθηκε για πρώτη φορά για τη διαρροή των εγγράφων αυτών στο Διαδίκτυο την Πέμπτη 6 Απριλίου. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν επίσης τις Επιτροπές Εθνικής Ασφάλειας του Κογκρέσου για τις εξελίξεις.

Την Κυριακή είχε γίνει γνωστό ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό της πηγής της διαρροής.

Το υλικό συνδέεται κυρίως με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δεν αφορά μόνο εκθέσεις και έγγραφα για την πολεμική σύγκρουση, αλλά και πολύ ευαίσθητες αναλύσεις για τους συμμάχους των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, ορισμένα από αυτά τα έγγραφα φαίνεται να έχουν παραποιηθεί. Ωστόσο η πλειονότητα αυτών είναι αυθεντικά και ανταποκρίνονται σε εκθέσεις της CIA που κυκλοφορούν στον Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο ή ακόμη το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει η ίδια πηγή.

Οι διαρροές αυτές θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες για τη Μόσχα, στο μέτρο που τα έγγραφα αυτά δείχνουν σε ποιο σημείο οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν διεισδύσει σε κάποια τμήματα του ρωσικού στρατιωτικού μηχανισμού, σύμφωνα με αναλύσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Ειδικά επίσης καθώς ορισμένα περιέχουν πληροφορίες σχετικές με τις εσωτερικές συζητήσεις κυβερνήσεων που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα οι ανακοινώσεις τραπεζών για το πάγωμα των επιτοκίων

Μανία και στην Ελλάδα - To Ozempic αδυνατίζει, αλλά για όσο το παίρνεις

Ευάγγελος Αντώναρος: Όλες οι... αποτυχημένες προβλέψεις του για εκλογές και πολιτικές εξελίξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης