Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία - «Πρέπει να προετοιμαστούμε για θύματα» λέει ο δήμαρχος

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία - «Πρέπει να προετοιμαστούμε για θύματα» λέει ο δήμαρχος

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, ενώ υπάρχουν δυσκολίες στην προσέγγιση των σωστικών συνεργείων – Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν

massalia_arthro
Μετ’ εμποδίων γίνονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στη Μασσαλία, στο σημείο που κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ατόμων.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης περιπλέκεται λόγω πυρκαγιάς στα ερείπια, γεγονός που εμποδίζει την αποστολή συνεργείων και σκύλων για την αναζήτηση πιθανών θυμάτων.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι υπάρχουν θύματα σε αυτήν την τρομερή τραγωδία» πρόσθεσε. Δύο άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Effondrement d'un immeuble à Marseille : il faut se préparer "à avoir des victimes" (Benoît Payan)


Η κατάρρευση του κτηρίου στην οδό Τιβόλ 17 έγινε στις 00:40, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων, ενώ εκκενώθηκαν τα γειτονικά κτήρια. Οι 33 ένοικοι βρίσκονται σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Κλείσιμο
«Στις 00:40 κατέρρευσε ένα κτήριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων», είπε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος που επισκέφθηκε την περιοχή.

Ο νομάρχης της περιοχής Κριστόφ Μιρμάντ ανέφερε ότι «υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι μία έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα αίτια σε αυτό το στάδιο» και πρόσθεσε ότι το φυσικό αέριο θα μπορούσε να είναι μία πιθανή επιλογή. Πάντως, ο ίδιος αλλά και ο δήμαρχος αποκλείουν αίτια που συνδέονται με ανθυγιεινή στέγαση.

France: Effondrement d’un immeuble après une explosion rue Tivoli à Marseille


Κίνδυνος κατάρρευσης για διπλανό κτήριο

Στο σημείο επιχειρούν 100 άνδρες σωστικών συνεργείων, με προτεραιότητα να σβήσουν τη φωτιά και να καθαρίσουν τα ερείπια, για να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να έχουν παγιδευτεί, σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πρόβλημα υπάρχει και με το ένα διπλανό κτήριο, που σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, επίσης κινδυνεύει με κατάρρευση.



Στο σημείο βρίσκονται εισαγγελικές αρχές αλλά και αξιωματικοί της δικαστικής αστυνομίας, που ήδη έχουν αρχίσει έρευνα για το περιστατικό.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Από παραμύθια χορτάσαμε - Τσίπρας: Θα σας πω ένα παραμύθι για μια μικρή χώρα που τη λέγανε Ελλάδα

Νέο θέμα με Ραγκούση - Ακούστε καθαρίστρια να καταγγέλλει: Την είχαν ανασφάλιστη στο οικογενειακό ξενοδοχείο, την έδιωξαν μετά από έλεγχο

Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είμαι τράπεζα» είπε στον Χάρι όταν του ζήτησε να βάλει τη Μέγκαν στο μισθολόγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης