Αντόνιο Παντσέρι: Βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι

Αντόνιο Παντσέρι: Βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής βρισκόταν στη φυλακή για το Qatargate – Στη φυλακή παραμένουν Καϊλή και Ταραμπέλα

panzeri_mak
Αποφυλακίζεται εντός των επόμενων ημερών ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, που θα τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Ο Παντσέρι βρίσκεται στη φυλακή για το Qatargate από τις 9 Δεκεμβρίου, δηλαδή εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες. Ο ίδιος ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο, συνάπτοντας μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές. 

Η σύλληψη και η ομολογία

Η είδηση για την αντικατάσταση της αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Παντσέρι στο RTBF.

Τον Δεκέμβριο, οπότε και ξέσπασε το σκάνδαλο του Qatargate, οι ανακριτές είχαν εντοπίσει πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα του Παντσέρι. Ο πρώην ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι τα χρήματα ήταν προϊόν διαφθοράς και προέρχονταν από τρεις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Μαρόκο, το Κατάρ και τη Μαυριτανία.

Τον Ιανουάριο, ο Παντσέρι υπέγραψε ένα υπόμνημα μετανοίας. Ο νόμος του επέτρεπε να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή, σε αντάλλαγμα για την πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση για τα εγκλήματα του ιδίου ή και των συνεργών του.

Πάντως, παρά το βραχιολάκι, οι ακροάσεις του Παντσέρι αναμένεται να συνεχιστούν. Ο ίδιος άλλωστε παραμένει σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Στη φυλακή Καϊλή και Ταραμπέλα

Στη φυλακή πλέον παραμένουν δύο άτομα που το όνομά τους ενεπλάκη στο σκάνδαλο. Η πρώτη είναι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, στο Χάρεν, και ο δεύτερος ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στο Marche-en-Famenne.

Στις 13 Απριλίου το προδικαστικό συμβούλιο θα επανεξετάσει το αίτημα της Εύας Καϊλή για αποφυλάκιση.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και πρώην βοηθός του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι επίσης εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιολάκι από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Κλείσιμο
Σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη βρίσκεται ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοζολίνο, καθώς αναμένεται δικαστική απόφαση για την παράδοσή του ή μη στις βελγικές αρχές.


Ειδήσεις σήμερα:

Αρπαγή ανήλικης στην Ομόνοια: «Το κορίτσι μπήκε μέσα στο ξενοδοχείο με μπούρκα», σύμφωνα με μαρτυρία

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν 10 κοντέινερ με 145.000 μπουκάλια με ποτά «μπόμπες» - Δείτε βίντεο

Κολωνάκι: Καταγγελία ανήλικης πως της έδωσαν σφηνάκι με ναρκωτική ουσία και τη βίασαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης