Ολλανδία - Εκτροχιασμός τρένου: Βίντεο ντοκουμέντο μετά το δυστύχημα

Ολλανδία - Εκτροχιασμός τρένου: Βίντεο ντοκουμέντο μετά το δυστύχημα

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των επιβατών να βγουν από το τρένο

Ολλανδία - Εκτροχιασμός τρένου: Βίντεο ντοκουμέντο μετά το δυστύχημα
treno_ollandia_new_xr
Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες του τρένου που εκτροχιάστηκε στην Ολλανδία μετά τη σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου που βρισκόταν στις σιδηροδρομικές ράγες αποτυπώνει βίντεο που καταγράφηκε τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα.

Στο βίντεο ακούγεται μια ανδρική φωνή να καλεί επανειλημμένως όσους βρίσκονται στο βαγόνι «βγείτε όλοι έξω».

Ο ίδιος άνδρας ακούγεται να ρωτάει «είστε καλά;» με μια γυναίκα να του απαντά «ναι». Δευτερόλεπτα αργότερα φαίνονται άλλοι επιβάτες να προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα του βαγονιού για να βγουν έξω καθώς και μια γυναίκα να λέει με αγωνία «μπορείτε να με βοηθήσετε;».

Ολλανδία: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον εκτροχιασμό τρένου
Κλείσιμο


Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση σημειώθηκε κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν κατά τη διάρκεια του νυχτερινού δρομολογίου επιβατικού τρένου με περίπου 50 επιβάτες από τη Λάιντεν στη Χάγη.

Μετά τη σύγκρουση το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και βρέθηκε σε χωράφι ενώ το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο βαγόνι ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά η οποία κατσσβέστηκε.

Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για έναν νεκρό και 30 τραυματίες, 19 εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία καθώς τα τραύματά τους δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο σημείο του εκτροχιασμού. Όπως έγινε γνωστό νεκρός είναι υπάλληλος της εταιρείας στην οποία ανήκε το μηχάνημα έργου που ήταν στις γραμμές.

treno_sygkroysi_ollandia__2_
treno_sygkroysi_ollandia__7_
Ο Βασιλιάς της Ολλανδίας, Βίλεμ-Αλεξάντερ


Οι μαρτυρίες

«Ήταν σαν ταινία, τα φώτα έσβησαν, έγινε σκοτάδι, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν από το τρένο» δήλωσε σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ο 20χρονος Ανουάρ, ένας από τους περίπου 50 επιβάτες του τρένου.

«Είδα τρεις τραυματίες, κάποιος ούρλιαξε, είδα ότι ήταν ο μηχανοδηγός του τρένου. Βοήθησα κάποιους που πονούσαν πολύ. Καλέσαμε στο 112, οι διασώστες έφτασαν σε 10 λεπτά. Μας βοήθησαν και οι κάτοικοι του χωριού» πρόσθεσε ο 20χρονος.



Για ένα «τεράστιο χτύπημα» έκανε λόγο ο Πολ που ταξίδευε μαζί με φίλους του. «Είδα σπασμένα γυαλιά να πετάνε δεξιά-αριστερά και μετά είδα ματωμένους επιβάτες από άλλα βαγόνια. Ευτυχώς εμείς δεν τραυματιστήκαμε» πρόσθεσε ο νεαρός επιβάτης.

Από τους πρώτους που βοήθησαν τους επιβάτες του τρένου ένας αγρότης το σπίτι του οποίου είναι κοντά στο σημείο του εκτροχιασμού: «Ορισμένοι ήταν τραυματισμένοι στο κεφάλι, άλλοι στα πόδια. Μια γυναίκα παραπονιόταν για πόνους στην κοιλιά. Ήταν παγωμένοι».



Οι πρώτοι που βγήκαν από το τρένο, συνέχισε την περιγραφή του ο αγρότης, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση: «Δεν ήξεραν πού να πάνε, έβλεπα τον φόβο στα μάτια τους. Ένας μου είπε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μέχρι να ανοιγοκλείσει τα μάτια είχε βρεθεί στο πάτωμα. Αν έχεις δει την καταστροφή και είσαι ζωντανός, είσαι πολύ τυχερός».

Για ένα «τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, ο οποίος στο μήνυμά του στο Twitter ευχήθηκε τα καλύτερα στα θύματα και τις οικογένειές τους


Φωτογραφίες του protothema.gr από το σημείο:

treno_ollandia__2_
treno_ollandia__3_
treno_ollandia__4_
treno_ollandia__5_
treno_ollandia__6_
treno_ollandia__7_
treno_ollandia__8_
treno_ollandia__1_

treno_sygkroysi_ollandia__1_
treno_sygkroysi_ollandia__3_
treno_sygkroysi_ollandia__4_
treno_sygkroysi_ollandia__5_
treno_sygkroysi_ollandia__6_


Δείτε βίντεο: Ολλανδία - Εκτροχιασμός τρένου: Βίντεο ντοκουμέντο μετά το δυστύχημα
Ολλανδία - Εκτροχιασμός τρένου: Βίντεο ντοκουμέντο μετά το δυστύχημα



Ειδήσεις σήμερα:

Από τι πεθαίνουν οι Έλληνες - Τι δείχνει μελέτη για την τελευταία επταετία

Εκτός φυλακής εδώ και μία βδομάδα ο Σειραγάκης που ασέλγησε σε 36 ανήλικους

Η στιγμή που η προτομή «βόμβα» εκρήγνυται στα χέρια του Ρώσου μπλόγκερ στην Αγία Πετρούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης