Ρωσία-Τουρκία: Στην Άγκυρα ο Λαβρόφ την επόμενη βδομάδα για συνομιλίες με τον Τσαβούσογλου

Ρωσία-Τουρκία: Στην Άγκυρα ο Λαβρόφ την επόμενη βδομάδα για συνομιλίες με τον Τσαβούσογλου

Ο Λαβρόφ θα μεταβεί στις 6-7 Απριλίου στην Τουρκία

sergkei-labrof-meblout-tsabousoglou
Με τις κινήσεις ρωσικής επιθετικότητας να συνεχίζονται και τις τεταμένες σχέσεις Άγκυρας-Δαμασκού, λόγω στρατιωτικών επιχειρήσεων της πρώτης πλευράς, να εξακολουθούν να επικρατούν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έχει νέες συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, ο Λαβρόφ θα μεταβεί στις 6-7 Απριλίου στην Τουρκία για να συναντήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι ο Λαβρόφ και ο Τσαβούσογλου θα συζητήσουν «την κατάσταση και το μέλλον της συνεργασίας τους σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως το εμπόριο, την ενέργεια και τον τουρισμό».

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για θέματα όπως η κατάσταση στην Ουκρανία και οι εξελίξεις στη Συρία και το Καραμπάχ. Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν θα είναι επίσης στην ατζέντα των Λαβρόφ και Τσαβούσογλου. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, οι υπουργοί Εξωτερικών θα εργαστούν επίσης για το χρονοδιάγραμμα των προγραμματισμένων συναντήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας σε διάφορα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι οι δύο υπουργοί είχαν συναντηθεί πριν από ένα μήνα στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G20 στο Νέο Δελχί και συζήτησαν το θέμα της εξομάλυνσης των τουρκο-συριακών σχέσεων.

Κλείσιμο
«Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο έργο των ενδιαφερόμενων χωρών της περιοχής για την ομαλοποίηση των τουρκο-συριακών σχέσεων ταυτοχρόνως με την αύξηση των κοινών προσπαθειών για την εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία», είχε αναφερθεί στο τότε ανακοινωθέν της Υπηρεσίας Ενημέρωσης του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλοκαίρι με 27 βαθμούς το Σαββατοκύριακο, κακοκαιρία από Δευτέρα προβλέπει ο Μαρουσάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA

Μητέρες των κατηγορουμένων ζήτησαν «συγγνώμη» από τους γονείς του Άλκη Καμπανού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης