Γαλλία: Δημοψήφισμα στο Παρίσι την Κυριακή για τα ηλεκτρονικά πατίνια

Γαλλία: Δημοψήφισμα στο Παρίσι την Κυριακή για τα ηλεκτρονικά πατίνια

Οι Παριζιάνοι καλούνται να αποφασίσουν αν τα ηλεκτρικά πατίνια θα απαγορευτούν – Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί το όριο ηλικίας οδήγησής τους από τα 12 στα 14 έτη

france_scooter
Η Γαλλία θα αυξήσει το ελάχιστο όριο ηλικίας για την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών από τα 12 στα 14 έτη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που οι Παριζιάνοι καλούνται να αποφασίσουν στις 2 Απριλίου - μέσω δημοψηφίσματος - αν θέλουν να καταργηθούν ή όχι στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως γράφει η εφημερίδα « Le Monde», ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα της Κυριακής στην «πόλη του φωτός», η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποκαλύψει ένα νέο σχέδιο ρύθμισης για τα ηλεκτρονικά πατίνια, το οποίο θα προτείνει την αύξηση του ορίου ηλικίας όπως και του προστίμου όταν υπάρχουν δύο αναβάτες σε ένα όχημα (από 35 σε 135 ευρώ).

«Γνωρίζουμε ότι σε ένα ατύχημα στα πέντε υπήρχαν δύο αναβάτες σ΄ ένα ηλεκτρικό πατίνι», υποστήριξε ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον στην γαλλική εφημερίδα «20 Minutes».
«Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι παιχνίδι», προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπον, που ανήκει στο κυβερνών κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, τάσσεται υπέρ της αυστηρότερης νομοθεσίας κι έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την αντίθεσή του στην στάση της Σοσιαλίστριας δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, που επιθυμεί την πλήρη απαγόρευσή τους.

Δημοψήφισμα την Κυριακή στο Παρίσι

Κλείσιμο
Στις 2 Απριλίου, οι κάτοικοι του Παρισιού θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν «θα πρέπει να λειτουργούν ή όχι οι εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών».

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν η δήμαρχος Ινταλγκό, συνολικά 15.000 σκούτερ διαχειρίζονται οι εταιρείες ενοικίασης Lime, Dott και Tier. Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ότι, αν και τείνει στην απαγόρευσή τους, θα σεβαστεί την ψήφο των Παριζιάνων.

Η Σοσιαλίστρια δήμαρχος έχει παραδεχθεί ότι το θέμα διχάζει τους πολίτες με τους επικριτές να επισημαίνουν, ότι οι αναβάτες δείχνουν μόνο επιφανειακό σεβασμό στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Συχνά αψηφούν τις απαγορεύσεις για οδήγηση σε πεζοδρόμια ή παρκάρουν χωρίς προσοχή, ενώ ορισμένοι εγκαταλείπουν τα ηλεκτρικά πατίνια σε πάρκα ή τα πετούν ακόμη και στον ποταμό Σηκουάνα.

Από την άλλη, οι υποστηρικτές του νέου «μέσου μεταφοράς» αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη λύση είναι πιο γρήγορη και μη ρυπογόνα σε σχέση με τα αυτοκίνητα ή τα πολυσύχναστα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι γέφυρες του Ρικάρντο Μοράντι: Στη Γένοβα γκρεμίστηκε, στα Σέρβια έκλεισε

Ο Ραγκούσης έχτισε βίλα με δάνειο για τρίτεκνους στην Πάρο - «Το δικαιούνταν η σύζυγός μου»

Λιάνης... όπως Μικρούτσικος: «Η Βουγιουκλάκη άνοιξε το κιμονό, μου έδειξε το στήθος της και μου λέει “πιάσ’ το”»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης