Ρωσία: Η οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης, λέει ο πρωθυπουργός Μισούστιν

Ρωσία: Η οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης, λέει ο πρωθυπουργός Μισούστιν

H πίεση από το εξωτερικό είναι απίθανο να αμβλυνθεί, ωστόσο, αναμένουμε ότι από το 2024 η Ρωσία θα επιστρέψει στο μονοπάτι της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης, τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός

misustin
Η ρωσική οικονομία άντεξε τις κυρώσεις της Δύσης το 2022 και επιστρέφει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, είπε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Η προηγούμενη χρονιά ήταν «μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής», είπε ο Μισούστιν στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή). «Ας είμαστε ρεαλιστές, η πίεση από το εξωτερικό είναι απίθανο να αμβλυνθεί. Ωστόσο, αναμένουμε ότι από το 2024 η περίοδος προσαρμογής θα τελειώσει και η Ρωσία θα επιστρέψει στο μονοπάτι της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης», υπογράμμισε.

Επισημαίνοντας ότι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν δυναμική ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας το 2023, ο πρωθυπουργός Μισούστιν αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών, την ενίσχυση της οικονομικής και τεχνολογικής ανεξαρτησίας της χώρας, την ανάπτυξη υποδομών με έμφαση στον τομέα των μεταφορών, την οικοδόμηση ισχυρότερων δεσμών με φιλικές χώρες και την αναζήτηση νέων εταίρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Θρίλερ με την εξαφάνιση 26χρονης μητέρας και του παιδιού της

Νέα Σμύρνη: «Ντρέπομαι για τα παιδιά μου» λέει η μητέρα της 14χρονης που έπεσε θύμα μαστροπείας

Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον Λοβέρδο: Έχει κοινές αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης