Ελβετία: Θεωρίες συνωμοσίας και πρόβες θανάτου - Στο φως λεπτομέρειες για την αυτοκτονία οικογένειας

Ελβετία: Θεωρίες συνωμοσίας και πρόβες θανάτου - Στο φως λεπτομέρειες για την αυτοκτονία οικογένειας

Oι γονείς, η θεία, η 8χρονη κόρη και ο 15χρονος γιος έκαναν βουτιά θανάτου από τον έβδομο όροφο, στις 24 Μαρτίου του περασμένου έτους - Το αγόρι βρισκόταν σε κώμα αλλά έχει πλέον επανέλθει

elevetia
Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε στο Μοντρέ της Ελβετίας τον Μάρτιο του περασμένου έτους που άφησε πίσω του τέσσερις νεκρούς και έναν βαριά τραυματισμένο. Όλοι ήταν Γάλλοι, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με τους Ελβετούς ερευνητές, ήταν οι ενήλικοι της οικογένειας που είχαν σχεδιάσει τον θάνατό τους, σε μία υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία.

Η αστυνομία απέκλεισε την εμπλοκή τρίτων, αναφέροντας πως οι ενήλικοι που είχαν μετακομίσει δύο χρόνια νωρίτερα από τη Γαλλία στην Ελβετία, δεν είχαν δώσει σημάδια πως σκέφτονταν την αυτοκτονία.



Υπενθυμίζεται πως οι γονείς, η θεία, η 8χρονη κόρη και ο 15χρονος γιος έκαναν βουτιά θανάτου από τον έβδομο όροφο, στις 24 Μαρτίου του περασμένου έτους. Το αγόρι βρισκόταν σε κώμα, ωστόσο έχει πλέον επανέλθει και δε θυμάται τίποτα από εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με το BBC.

Κλείσιμο
Τα ιατροδικαστικά στοιχεία δεν αποκάλυψαν σημάδια πάλης πριν τους θανάτους, ενώ οι νεκροτομές δεν έδειξαν ναρκωτικές ουσίες.

Μετά από ένα χρόνο ερευνών, οι ελβετικές αρχές κατέληξαν πως η μητέρα και η αδερφή της είχαν εμπλακεί σε θεωρίες συνωμοσίας και προετοιμασίας επιβίωσης.

Οι αρχές βρήκαν το διαμέρισμα γεμάτο με τροφές, φάρμακα και προϊόντα προσωπικής υγιεινής, προσεκτικά οργανωμένα και αποθηκευμένα. Η οικογένεια σπάνια έβγαινε έξω, ενώ τα παιδιά έκαναν μαθήματα στο σπίτι.

Οι δύο γυναίκες έτρεφαν βαθιά καχυποψία για την ελβετική κυβέρνηση και τις αρχές, και είχαν αναθρέψει έτσι τα παιδιά ώστε να πιστεύουν πως ο κόσμος είναι ένα εχθρικό μέρος.

Η πανδημία κορωνοϊού και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απλώς επέτειναν σε ακραίο βαθμό την πεποίθησή τους αυτή.

Οι έρευνες στο διαμέρισμα και τις ηλεκτρονικές συσκευές της οικογένειας αποκάλυψαν πως η οικογενειακή αυτοκτονία όχι μόνο είχε σχεδιαστεί, αλλά είχαν κάνει και πρόβα θανάτου.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι γονείς και η θεία προφανώς περίμεναν τη σωστή στιγμή να φύγουν από αυτόν τον κόσμο που φοβούνταν, για κάποιον που θεωρούσαν καλύτερο.

Κατά κάποια τραγική συγκυρία, αυτό που φαίνεται να πυροδότησε την απόφασή τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους, ήταν μια επίσκεψη από την αστυνομία του Μοντρέ.

Την ημέρα εκείνη, αστυνομικοί είχαν μεταβεί στο διαμέρισμα της οικογένειας για να υπενθυμίσουν στον πατέρα να πάει σε μια συνάντηση με τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές για να συζητήσουν την εκπαίδευση του γιου του στο σπίτι, αφού δεν είχε απαντήσει σε πολλές επιστολές.

Δεν άνοιξαν στην αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα ήταν νεκροί.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Έως 75% η επιδότηση από τον Απρίλιο - Αναλυτικά τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

«Στους αγώνες εκτός Αθηνών έμενε σε δίκλινο μαζί με αθλήτριες» - Νέες καταγγελίες για τον βιαστή - προπονητή

Οικονόμου: Ασεβής και πολιτικά εξωφρενική η θέση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης