Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος πυρηνικήςσύγκρουσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα βρίσκεται σε μια «ντε φάκτο» ανοιχτή σύγκρουση με την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για μυστικές ή ανοικτές διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για την αποκατάσταση της συνθήκης για τη μείωση των πυρηνικών όπλων New START, από την οποία η Ρωσίααποχώρησε τον Φεβρουάριο.
Μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς START: Τι μέλλει γενέσθαι», ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα» αποκατάστασης της συνθήκης από τη Ρωσία προς το παρόν, επικρίνοντας αυτό που αποκάλεσε «εχθρική πορεία» της Ουάσιγκτον προς τη Μόσχα.
«Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε μια συζήτηση σχετικά με το αν η πιθανότητα μιας πυρηνικής σύγκρουσης είναι υψηλή σήμερα, αλλά είναι υψηλότερη από οτιδήποτε είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες, ας το θέσουμε έτσι», δήλωσε ο Ριαμπκόφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο Ριαμπκόφ είπε ότι η Ρωσία δεσμεύεται να διατηρήσει τον κόσμο «ασφαλή και ελεύθερο» από την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, αλλά πρόσθεσε αργότερα ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί ως συνήθως, δεδομένου η Μόσχα είναι τώρα «σε μια de facto κατάσταση ανοιχτής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.