Ισραήλ: Υπουργός ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι»

Ισραήλ: Υπουργός ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι»

Χωρίς γλώσσα και ιστορία είναι οι Παλαιστίνιοι, είπε ο υπουργός Μπεζαζέλ Σμότρις, που εκπροσωπεί εποίκους

israel_nablus
Οι Παλαιστίνιοι είναι ένα τεχνητό έθνος ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ Ισραηλινός υπουργός εξοργίζοντας τους Παλαιστίνιους σε μια περίοδο εντάσεων με το Ισραήλ το οποίο έχει και εσωτερικά ζητήματα που το απασχολούν.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαζέλ Σμότριτς σε ομιλία του στο Παρίσι είπε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει παλαιστινιακό έθνος, δεν υπάρχει παλαιστινιακή ιστορία, δεν υπάρχει παλαιστινιακή γλώσσα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σμότρις, ακροδεξιός ηγέτης εποίκων, κάνει προκλητικές δηλώσεις κατά των Παλαιστινίων. Μόλις τον Φεβρουάριο, αναφέρει ο Guardian, είχε ζητήσει «να σβήσει από τον χάρτη» παλαιστινιακή πόλη έπειτα από επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί.

Για την παλαιστινιακή πλευρά οι δηλώσεις ήταν «οριστική απόδειξη για την εξτρεμιστική, σιωνιστική ιδεολογία που κυριαρχεί στα κόμματα της ισραηλινής κυβέρνησης».

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό είναι το ζήτημα για την έγκριση των αλλαγών στη Δικαιοσύνη με τον δραστικό περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου. Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου έχουν προκαλέσει μεγάλη κοινωνικά αναταραχή με συνεχείς διαδηλώσεις και παρέμβαση ακόμη και από τον πρόεδρο Χέρτζογκ για εξεύρεση λύσης.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία Ισραηλινών και Παλαιστινίων συναντήθηκε στην Αίγυπτο, έπειτα από μεσολάβηση της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και των ΗΠΑ, για την αποτροπή της έντασης την περίοδο των θρησκευτικών εορτών μέσα στον Απρίλιο (Ραμαζάνι και εβραϊκό Πάσχα).


Ειδήσεις σήμερα:

Στα καρεκλάκια των δίδυμων παιδιών του τοποθέτησε τη φιάλη υγραερίου ο απόστρατος που κλειδώθηκε στο ΙΧ του


Δένδιας και Τσαβούγλου τα είπαν στις Βρυξέλλες - Η Άγκυρα θα ψηφίσει την Αθήνα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Γιατί οι αγορές είναι επιφυλακτικές παρά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης