Ιράκ: Ελικόπτερο συνετρίβη στο Ιρακινό Κουρδιστάν - Τουλάχιστον 5 νεκροί, μεταξύ τους μέλη του PKK

Ιράκ: Ελικόπτερο συνετρίβη στο Ιρακινό Κουρδιστάν - Τουλάχιστον 5 νεκροί, μεταξύ τους μέλη του PKK

Ένα Eurocopter AS350 «συνετρίβη» στην περιοχή Ντοχούκ τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, «σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες»

helicopter_1
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ενός ελικοπτέρου σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν, τονίζοντας ότι ορισμένα από τα θύματα ήταν «μέλη του PKK».

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ούτε σε ποιόν ανήκε το ελικόπτερο.



Ένα Eurocopter AS350 «συνετρίβη» στην περιοχή Ντοχούκ τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, «σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες», ανακοίνωσαν οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν.

«Τουλάχιστον πέντε επιβάτες σκοτώθηκαν. Η έρευνα (...) θα πρέπει να καθορίσει σε ποιον ανήκε το ελικόπτερο και τα αίτια του συμβάντος», ανέφερε στη συνέχεια στο twitter ο Λαούκ Γκαφούρι, αρμόδιος για τις σχέσεις με ξένα μέσα ενημέρωσης στην περιφερειακή κυβέρνηση.

Κλείσιμο
«Ορισμένοι από τους νεκρούς ήταν μέλη του PKK, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο.



Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Τουρκία και δυτικούς συμμάχους της, ανέφεραν ότι «διερευνούν» το περιστατικό χωρίς να λένε αν τα θύματα ήταν μέλη της οργάνωσης.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι το ελικόπτερο δεν είναι δικό τους.

Το PKK διαθέτει προωθημένες βάσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν και η Τουρκία διεξάγει τακτικά χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον αυτής της οργάνωσης στην περιοχή.

Τα τελευταία 25 χρόνια, η Τουρκία διατηρεί δεκάδες στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ιράκ, κυρίως στο Ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδεχθεί αυτήν την παρουσία.

Στις αρχές Μαρτίου, μαχητές Γιαζίντι, που συνδέονται με το PKK, σκοτώθηκαν από επιδρομές drones που αποδίδονται στον τουρκικό στρατό στην περιοχή Σιντζάρ (βόρεια). Ένα μήνα νωρίτερα, μια τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ έγινε στόχος επίθεσης με οκτώ ρουκέτες, χωρίς να προκληθούν θύματα.

Τον Ιούλιο του 2022, επιθέσεις πυροβολικού που αποδόθηκαν στην Άγκυρα εναντίον ενός χώρου αναψυχής του Κουρδιστάν είχε ως αποτέλεσμα εννέα αμάχους νεκρούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Η Τουρκία είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη και κατηγόρησε το PKK.


Ειδήσεις σήμερα:

Προς εξαγορά η Credit Suisse; - Τρία σενάρια της JP Morgan για το μέλλον της ελβετικής τράπεζας

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης


Συλλήψεις 15 κουκουλοφόρων στη Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης