Αυστρία: Συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες της Βιέννης - Στους δρόμους η Αντιτρομοκρατική

Αυστρία: Συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες της Βιέννης - Στους δρόμους η Αντιτρομοκρατική

Σε κατάσταση επιφυλακής οι αρχές υπό τον φόβο επιθέσεων - Οι Αρχές έλαβαν πληροφορίες ότι σχεδιάζεται επίθεση ισλαμιστών

austria-police
Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Βιέννη με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων σε εκκλησίες, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Μέσω Twitter, η αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας ανέβασε το ακόλουθο μήνυμα επισημαίνοντας ότι, πίσω από τις επιθέσεις, βρίσκονται ισλαμιστές τρομοκράτες.

«Η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και Πληροφοριών έλαβε πληροφορίες ότι σχεδιάζεται επίθεση ισλαμιστών στη Βιέννη. Οι απειλές αφορούν εκκλησιαστικά ιδρύματα».

Μέλη της Αντιτρομοκρατικής και περιπολικά έχουν αναπτυχθεί σε πολλά σημεία της της αυστριακής πρωτεύουσας, όπως γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

Κλείσιμο
Ως προληπτικό μέτρο έχει δοθεί εντολή για «εντατική επιτήρηση και φύλαξη νευραλγικών χώρων στη Βιέννη. Για το λόγο αυτό, εκατοντάδες ένστολοι έχουν αναπτυχθεί στους δημόσιους χώρους.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές της Βιέννης δεν μπορούν να εκτιμήσουν πόσο θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Υποστήριξαν, ωστόσο, ότι εάν υπάρχει συγκεκριμένος κίνδυνος για τους πολίτες σ΄ένα συγκεκριμένο σημείο, θα υπάρξει έγκαιρη προειδοποίηση από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυστριακής εφημερίδας «Krone», υπάρχουν ενδείξεις από τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστρίας ότι οι εκκλησίες κοπτών θα μπορούσαν να γίνουν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνένοχοι του σταθμάρχη Λάρισας οι δύο συνάδελφοί του και ο επιθεωρητής;

Νέα επίθεση Μπογδάνου στη Λατινοπούλου: «Έφτυσε την πλειοψηφία για να γίνει αρχηγός»

Πέθανε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Μίμης Παπαϊωάννου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης