Ολλανδία: Διαμαρτυρία της Extinction Rebellion για το κλίμα δίπλα στη «Νυχτερινή περίπολο» του Ρέμπραντ

Ολλανδία: Διαμαρτυρία της Extinction Rebellion για το κλίμα δίπλα στη «Νυχτερινή περίπολο» του Ρέμπραντ

«Η Γη θερμαίνεται, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και ο καιρός γίνεται όλο και πιο ακραίος, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό» ήταν το μήνυμα των νεαρών διαδηλωτών

rembrandt-amsterdam
Το ολλανδικό παράρτημα της ομάδας ακτιβιστών για το κλίμα, Extinction Rebellion, πραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία δίπλα στον πίνακα του Ρέμπραντ "Νυχτερινή περίπολος" που εκτίθεται στο Rijksmuseum του Άμστερνταμ.

Δύο από τους διαδηλωτές ύψωσαν αντίγραφο του διάσημου πίνακα, στο οποίο η νυχτερινή περίπολος που αναπαριστά το αυθεντικό έργο τέχνης να βυθίζεται στο νερό, παραπέμποντας στο σύνθημα της ομάδας: "Δεν υπάρχει τέχνη σε έναν πλημμυρισμένο πλανήτη".



"Η επιστήμη είναι σαφής, δεν μπορούμε πλέον να ξεφύγουμε απ΄αυτό: Η Γη θερμαίνεται, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και ο καιρός γίνεται όλο και πιο ακραίος. Είναι προφανές πως αυτό οφείλεται στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, μια βιομηχανία που το Rijksmuseum εξακολουθεί να χρηματοδοτεί", δήλωσε η 19χρονη διαδηλώτρια Γιάρα, αναφερόμενη στη σύμπραξη του μουσείου με την αεροπορική εταιρία KLM και την τράπεζα ING.

Κλείσιμο


Δέκα διαδηλωτές, ηλικίας από 15 έως 22 ετών, φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα για το κλίμα, ενώ κάποιοι από τους γονείς και τους παππούδες τους στέκονταν σε κοντινή απόσταση σε ένδειξη συμπαράστασης.



Εκπρόσωπος του Rijksmuseum δήλωσε στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP πως η διαμαρτυρία δεν προκάλεσε καμία ζημιά στη "Νυχτερινή περίπολο" και πως οι διαδηλωτές οδηγήθηκαν εκτός του κτιρίου χωρίς προβλήματα.

Το Rijksmuseum δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αιτήματα για σχόλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τέμπη: Συγγνώμη προσωπική, αλλά και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Χρυσός και πάλι ο Τεντόγλου!

Σε αργία ο σταθμάρχης και ο προϊστάμενός του από την πρώτη στιγμή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης