Η Ουκρανία «δεν λύγισε» και «θα θριαμβεύσει» απέναντι στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τον ρωσικό «τρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα, παραμονή της πρώτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας στην χώρα του.
«Δεν λυγίσαμε, ξεπεράσαμε πλήθος δοκιμασιών και θα θριαμβεύσουμε. Θα ζητήσουμε λογαριασμό από όλους όσοι έφεραν αυτό το κακό, αυτόν τον πόλεμο στη γη μας. Ολη την τρομοκρατία, όλους τους φόνους, όλα τα βασανιστήρια, όλες τις λεηλασίες», δηλώνει σε μήνυμα που δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Ρωσία επέλεξε «τον δρόμο του φονιά, τον δρόμο του τρομοκράτη, τον δρόμο του βασανιστή, τον δρόμο του πλιατσικολόγου» εξαπολύοντας τον πόλεμο αυτόν και αυτή η «κρατική επιλογή» απαιτεί «κρατική ευθύνη για την τρομοκρατία που διαπράττεται».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).