Κίνα: «Διορθώστε τη ζημιά» με το μπαλόνι, είπε ο Κινέζος ΥΠΕΞ στον Μπλίνκεν
Ο Ουάνγκ Γι και ο Άντονι Μπλίνκεν είχαν χθες, Σάββατο, άτυπη συνάντηση στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου
Οι ΗΠΑ οφείλουν να διορθώσουν τη ζημιά που προκλήθηκε στις σινοαμερικανικές σχέσεις από την αδιάκριτη χρήση βίας, δήλωσε χθες, Σάββατο, ο ανώτατος διπλωμάτης της Κίνας Ουάνγκ Γι στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Ο Ουάνγκ δήλωσε στον Μπλίνκεν ότι η Ουάσινγκτον οφείλει να αλλάξει πορεία όσον αφορά το πρόσφατο "λεγόμενο περιστατικό του αερόπλοιου", προσθέτει το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στην κατάρριψη από τις ΗΠΑ ενός κινεζικού μπαλονιού, το οποίο θεωρείται από την Ουάσινγκτον ότι ήταν κατασκοπευτικό και είχε στόχο την συλλογή ευαίσθητων πληροφοριών, ενώ το Πεκίνο υποστηρίζει ότι ήταν ένα μη στρατιωτικό αερόστατο που είχε ως κύριο σκοπό τη συλλογή μετεωρολογικών δεδομένων.
Ο Ουάνγκ Γι και ο Άντονι Μπλίνκεν είχαν χθες, Σάββατο, άτυπη συνάντηση στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια στη Γερμανία κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.