Χαμός για την δασκάλα με τα προσθετικά στήθη: «Δεν είναι τρανς, είναι ανώμαλος»

Χαμός για την δασκάλα με τα προσθετικά στήθη: «Δεν είναι τρανς, είναι ανώμαλος»

«Βάζει τα στήθη για να διδάξει αλλά τα βγάζει όταν πηγαίνει βόλτα», λένε άνθρωποι που τη βλέπουν καθημερινά

Teacher_Trans1
Η Καναδή δασκάλα που απασχόλησε διεθνώς τον Τύπο επειδή φορούσε γιγαντιαία προσθετικά στήθη, τα φοράει από ότι φαίνεται σπάνια εκτός σχολείου - εγείροντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο με την εμφάνισή της παίζει θέατρο ή απλά θέλει να τραβάει την προσοχή.

Ενώ οι γονείς έχουν εξοργιστεί με την τρανσέξουαλ δασκάλα Kayla Lemieux που της επιτρέπεται να φοράει προσθετικά στήθη μπροστά στους μαθητές, η εκπαιδευτικός εντοπίστηκε μετά τη δουλειά της να βγαίνει δημόσια ντυμένη ως άνδρας.

«Φοράει προσθετικά στήθη εξαιρετικά σπάνια», δήλωσε ένας κάτοικος του συγκροτήματος διαμερισμάτων της Lemieux στην εφημερίδα The Post.

«Βάζει τα στήθη για να διδάξει, αλλά τα βγάζει όταν πηγαίνει βόλτα ή όταν τον επισκέπτονται οι αστυνομικοί».

Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας η Lemieux έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της.

Ο καθηγητής -που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχε το όνομα Kerry- έφυγε από το Λύκειο στο οποίο διδάσκει φορώντας τα γιγαντιαία στήθη, μια ξανθιά περούκα και γυαλιά, αλλά μετά από λίγο έβγαλε τα καρτουνίστικα ρούχα.

Trans1111


Κλείσιμο
Αφού ψώνισε σε ένα πολυκατάστημα και ένα κατάστημα με είδη κατοικίδιων ζώων ντυμένος γυναίκα, η Lemieux πήγε σπίτι της άλλαξε και 30 λεπτά αργότερα βγήκε ντυμένος άντρας.

Στις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου η Lemieux φορούσε ανδρικές φόρμες, αθλητικά παπούτσια, ένα γκρι T-shirt και ένα ναυτικό γιλέκο χωρίς στήθος, μακιγιάζ, γυαλιά ή περούκα.

Σύμφωνα με τη γειτόνισσα της Lemieux, η οποία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της η τρανσέξουαλ δασκάλα εθεάθη για πρώτη φορά να «παρελαύνει« με τα γιγαντιαία προσθετικά στήθη τον περασμένο Μάιο.

«Περνούσα με το αυτοκίνητο. Μπορείς να δεις τα στήθη από τόσο μακριά όταν οδηγείς», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Όλοι επιβραδύνουν γιατί δεν πιστεύουν αυτό που βλέπουν».

Η γειτόνισσα είδε έκτοτε την Lemieux να φεύγει από το διαμέρισμά της ντυμένος ως άνδρας πιο συχνά από ό,τι ως γυναίκα.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο της Lemieux προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις από γονείς ότι κάποιος με τόσο παράξενη εμφάνιση δεν είναι κατάλληλος για να διδάξει τα παιδιά τους και τα αποσπά από τη μάθηση.

Η προσοχή που έφερε στο σχολείο ήταν επίσης ανεπιθύμητη, οδηγώντας σε απειλές για βόμβα και έντονη αστυνομική παρουσία.

Εξαγριωμένη μια γονέας δήλωσε στην εφημερίδα The Post: «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι η Lemieux εμφανίζεται δημόσια ως άνδρας. Το σχολείο ήταν ανένδοτο λέγοντας στους γονείς ότι πρόκειται για μια δασκάλα που πρέπει να εκφράζεται ως γυναίκα. Η εμφάνιση της είναι αντιεπαγγελματική, προσβλητική και έχει προκαλέσει χάος στο σχολικό περιβάλλον. Έχω θέμα με την επιλογή της Lemieux να ντύνεται ως άνδρας, διότι ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται στο σχολείο έχει γίνει πολύ ενοχλητικός για το σχολείο. Γιατί επιλέγει να εμφανίζεται όπως εμφανίζεται στο σχολείο και ντύνεται ως άνδρας στον προσωπικό του χρόνο;».

Τα σχόλια στο Twitter

«Καμία έκπληξη εδώ. Όπως είχαμε προβλέψει εδώ και μήνες, ο "kayla lemieux" δεν είναι τρανς, είναι απλά ένας ανώμαλος. Και αυτό που κάνει είναι 100% σεξουαλική παρενόχληση. Ανυπομονώ για τη μέρα που οι μαθήτριες και το προσωπικό θα καταθέσουν μήνυση κατά του σχολικού συμβουλίου», αναφέρει κάποιος στο Twitter.



«Σε όσους επισημαίνουν ότι η Lemieux βγάζει μερικές φορές τα ρούχα εκτός σχολείου δεν σημαίνει ότι προσποιείται για να τρολάρει τη σχολική επιτροπή. Οι άντρες με φετίχ τη βρίσκουν όταν έχουν ένα κοινό που μπορούν να το κάνουν να συμμετέχει σε αυτό. Χωρίς το κοινό, δεν υπάρχει νόημα», αναφέρει κάποιος άλλος.



«Αναρωτιέμαι αν η ιστορία της Kayla Lemieux από το Oakville Trafalgar HS του Οντάριο θα μπορούσε να είναι μια φάρσα στην οποία συμμετέχουν τόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και το σχολείο», γράφει κάποιος σε ένα άλλο tweet.


«Φήμες λένε ότι ο δάσκαλος τρολάρει το σχολικό συμβούλιο», έγραφε ένα άλλο tweet.


«Πρόσφατη φωτογράφιση με αλεξίπτωτο. Η περούκα βγήκε στη μέση του άλματος», γράφει κάποιος άλλος.

Το σχολείο που διδάσκει ήταν στο πλευρό της
Τον περασμένο Σεπτέμβριο που έγινε γνωστή η δασκάλα το σχολείο στο οποίο διδάσκει είχε σπεύσει να την υπερασπιστεί.

Πιο συγκεκριμένα παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις αναφορές ότι ορισμένοι μαθητές κάνουν κοπάνα από το μάθημα, το σχολικό συμβούλιο της περιφέρειας Halton υπερασπίστηκε την καθηγήτρια και δήλωσε ότι δεν θα απαντά πλέον σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, επειδή πρόκειται για «προσωπικό ζήτημα».

Η περιφέρεια ισχυρίστηκε επίσης ότι όποιου είδους παρέμβαση ή κριτική θα ήταν αντίθετη με τον Κώδικα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οντάριο.

«Η HDSB αναγνωρίζει τα δικαιώματα των μαθητών, του προσωπικού, των γονέων - κηδεμόνων και των μελών της κοινότητας για ισότιμη μεταχείριση χωρίς διακρίσεις με βάση την ταυτότητα φύλου και την έκφραση φύλου. Η ταυτότητα φύλου και η έκφραση φύλου είναι προστατευόμενοι λόγοι σύμφωνα με τον Κώδικα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οντάριο», ανέφερε το συμβούλιο σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα οι γονείς και οι μαθητές του λυκείου εμφανίστηκαν διχασμένοι ως προς το θέμα.

Μαθητής λυκείου, δήλωσε στην εφημερίδα «Toronto Sun» ότι ενώ κάποιοι υποστηρίζουν τη Lemieux, άλλοι δεν αισθάνονται άνετα με την κατάσταση.

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτό», είπε. «Ξέρω ότι μερικοί από τους φίλους μου αισθάνονται λίγο άβολα με αυτό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει».

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός Τουρκία: Έτρωγαν έντομα και χώμα οι 3 που βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια μετά από 296 ώρες


Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Παρών από την αδερφή του Σοφία και τον Άδωνι Γεωργιάδη


Πόλεμος στην Ουκρανία - Bloomberg: Ο Πούτιν θα ευχόταν να είχε διαβάσει Ηρόδοτο πριν εισβάλει στην Ουκρανία




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης