Τουρκία: Ευχαριστίες για την ΕΜΑΚ κατά την επιστροφή των μελών της στην Ελλάδα

Τουρκία: Ευχαριστίες για την ΕΜΑΚ κατά την επιστροφή των μελών της στην Ελλάδα

Το θερμό χειροκρότημα και τα επιφωνήματα αναγνώρισης του έργου τους, «εισπράττουν» οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΜΑΚ από τους Τούρκους πολίτες

5804888
Το θερμό χειροκρότημα και τα επιφωνήματα αναγνώρισης του έργου τους, «εισπράττουν» οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΜΑΚ από τους απλούς Τούρκους πολίτες. Κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, από την Κωνσταντινούπολη, τα ελληνικά κλιμάκια έτυχαν θερμής υποδοχής όπου και εάν βρέθηκαν.

Τα βίντεο που έχουν αναρτήσει Τούρκοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, αποτυπώνουν πλήρως την εικόνα και των συναισθημάτων της πλειοψηφίας των Τούρκων, που φαίνεται να άφησαν στην άκρη -για την ώρα τουλάχιστον- την ακραία ρητορική κατά της χώρας μας -που κυριάρχησε το προηγούμενο διάστημα- προβάλλοντας πλέον την αναγκαιότητα συνεργασίας, φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρώτο βίντεο δείχνει τους άνδρες της ΕΜΑΚ να διασχίζουν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, «εισπράττοντας» το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

«Η ελληνική ομάδα διάσωσης που εργάστηκε εδώ και μέρες για τους σεισμοπαθείς μας, βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να επιστρέψει στη χώρα της. Ευχαριστώ γείτονα, ευχαριστώ αδερφέ» σχολιάζει Τούρκος χρήστης στο Twitter, αναρτώντας το βίντεο.
Κλείσιμο
Άλλο βίντεο δείχνει μέλη της ΕΜΑΚ να δακρύζουν μπροστά στην κάμερα, λίγο πριν την επιστροφή τους στην Ελλάδα. «Τα κλιμάκια από Ελλάδα αναχώρησαν από την Τουρκία με χειροκροτήματα και δάκρυα. Ευχαριστώ Ελλάδα» σχολίασε άλλος Τούρκος χρήστης.
Πολλοί Τούρκοι χρήστες κοινοποίησαν φωτογραφία με άνδρες και γυναίκες της ΕΜΑΚ, λίγο πριν την επιστροφή τους στην Ελλάδα, κρατώντας ελληνική και τουρκική σημαία στα χέρια. Τις φωτογραφίες συνοδεύουν ευχαριστίες για την προσφορά και το έργο τους στις σεισμοπαθείς περιοχές.



Δείτε βίντεο: Τουρκία: Χειροκροτήματα και δάκρυα για την Ομάδα Διάσωσης κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα
Τουρκία: Χειροκροτήματα και δάκρυα για την Ομάδα Διάσωσης κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα


Ειδήσεις σήμερα:


Ρομά οι απαγωγείς της 14χρονης στο Κερατσίνι - Την άρπαξαν επειδή τους είχε κλέψει ρολόι

Βομβαρδισμένο τοπίο στο Αιγάλεω από την έκρηξη σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου - Δύο τραυματίες

Πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου για το «Καλάθι της Σαρακοστής» - Τι θα περιλαμβάνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης