Πανικός στην Τουρκία: Φοβούνται για σεισμό και ψάχνουν τις κολώνες στα σπίτια τους

Πανικός στην Τουρκία: Φοβούνται για σεισμό και ψάχνουν τις κολώνες στα σπίτια τους

«Αυτός είναι ο τάφος μας» είπε ο ένοικος ενός σπιτιού που βιντεοσκόπησε τις φαγωμένες κολώνες

kolona_spiti_alex
Φόβο και πανικό έχει πυροδοτήσει σε πολλούς κατοίκους στην Τουρκία ο καταστροφικός σεισμός, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων νεκρών.

Πέραν της έντασης του σεισμού, οι εικόνες με τα κτήρια που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι» ανέδειξαν και τα προβλήματα στα θέματα αντισεισμικής προστασίας, κάτι που έχει προβληματίσει τους κατοίκους άλλων περιοχών, όπως και η Κωνσταντινούπολη, όπου έχει αρχίσει έντονη συζήτηση για το ενδεχόμενο μιας νέας σεισμικής δόνησης.

Κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης επιχειρούν να ελέγξουν, ακόμη και μόνοι τους, τις κατασκευές, που έχουν προβλήματα ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού.

«Εδώ είναι ο τάφος μας» λέει ένας κάτοικος που δημοσίευσε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κάτοικος της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε τη βιντεοσκόπηση από τον δρόμο, μέχρι που μπήκε στο σπίτι του. Κατεβαίνοντας στο υπόγειο, τα προβλήματα είναι εμφανή, ειδικά στις κολώνες που έχουν φαγωθεί και το τσιμέντο ξεκολλάει ακόμη και στο χέρι.



Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι υπάρχουν 90.000 κτίρια που πρέπει να κατεδαφιστούν επειγόντως. Όμως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει λόγω των ιδιοκτητών. Ο Ιμάμογλου θεωρεί ότι θα πρέπει να μπουν μεγάλοι σταυροί σε αυτά τα κτίρια, να μην αγοράζονται και να μην πωλούνται, να μην μπαίνουν ένοικοι και όσοι αποφασίσουν να συνεχίσουν να μένουν σε αυτά, να φοβηθούν ψυχολογικά και να φύγουν.




Ειδήσεις σήμερα:

«Μας συγκλόνισαν οι φωνές των θαμμένων ζωντανών» - Οι άνδρες της ΕΜΑΚ μίλησαν για όσα βίωσαν


Tέλος στα ΙΧ με βενζίνη και diesel από το 2035, ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο


«Ο γιος μου το έκανε» λέει γυναίκα για την αρπαγή της 12χρονης στα Πατήσια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης