Σεισμός στην Τουρκία: Πόλη στην επαρχία Γκαζιαντέπ θα κατεδαφιστεί πλήρως και θα ξαναχτιστεί

Σεισμός στην Τουρκία: Πόλη στην επαρχία Γκαζιαντέπ θα κατεδαφιστεί πλήρως και θα ξαναχτιστεί

Ολοκληρώνονται οι εργασίες διάσωσης στην πόλη Νουρντάγκι της επαρχίας Γκαζιαντέπ και θα ακολουθήσει η πλήρης κατεδάφισή της

nurdagi1
Μια από τις επαρχίες που «χτυπήθηκε» σκληρά από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της προηγούμενης Δευτέρας, ήταν η Γκαζιαντέπ και οι πόλεις της. Μάλιστα, η καταστροφή στο Νουρντάγκι, μια πόλη περίπου 40.000 κατοίκων ήταν τεράστια και για το σκοπό αυτό ελήφθη η απόφαση για την πλήρη κατεδάφισή της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνήτης Οσμάν Μπιλγκίν, ένας 18χρονος διασώθηκε σήμερα, μετά από 160 ώρες στα χαλάσματα και πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις εντοπισμού επιζώντων ολοκληρώνονται από ώρα σε ώρα.

nurdagi2
nurdagi3


«Όλες οι ομάδες μας εργάζονται χέρι-χέρι. Υπάρχει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης κάτω από τα χαλάσματα στα τελευταία 8 διαμερίσματα στο Νουρντάγκι. Όσο η Τουρκία έχει αυτή την ενότητα και την ακεραιότητα, θα ξεπεράσουμε αυτές τις καταστροφές το συντομότερο δυνατό. Είμαστε λυπημένοι, έχουμε χάσει τόσες πολλές ζωές» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Κλείσιμο
nurdagi4


Ο Μπιλγκίν δήλωσε επίσης ότι το Νουρντάγκι θα κατεδαφιστεί πλήρως και θα ανοικοδομηθεί. «Η καταστροφή που βιώνουμε είναι μεγάλη. Πήραμε την απόφαση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος να κατεδαφίσουμε πλήρως την πόλη Νουρντάγκι, στο 100%. Έχουμε ένα κτίριο με 150 σορούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο θαύμα στα συντρίμμια: 6χρονο κορίτσι και 70χρονη ανασύρθηκαν ζωντανές έπειτα από 178 ώρες!

Το «αντίο» πολιτικών και κομμάτων στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό

Μυστήριο με τα «μπαλόνια» που κατέρριψαν οι ΗΠΑ - Δεν αποκλείεται ούτε να… είναι UFO
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης