Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην Αμμόχωστο.
Η ομάδα των 39 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 24 παιδιά, βρίσκονταν στην Τουρκία για σχολικό τουρνουά βόλεϊ.
Παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών, 10 γονείς, τέσσερις δάσκαλοι και ένας εκπαιδευτής, σκοτώθηκαν όταν το ξενοδοχείο τους στη νοτιοανατολική πόλη Adiyaman κατέρρευσε, θάβοντάς τους κάτω από τα ερείπια.
Βίντεο από τις κηδείες στην Αμμόχωστο την Παρασκευή και το Σάββατο:
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στις κηδείες στην Αμμόχωστο την Παρασκευή και το Σάββατο και εκατοντάδες ήταν παρόντες σε δύο ακόμη τελετές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή για τον προπονητή Osman Cetintas και το μέλος της ομάδας Havin Kilic.
Ο θρήνος για τον προπονητή Osman Cetintas:
Κλείσιμο
Οι πενθούντες, ανάμεσά τους μαθητές Λυκείου, προσευχήθηκαν και έκλαιγαν πάνω από τα φέρετρα, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν μια μπάλα βόλεϊ.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.