Σεισμός στην Τουρκία: Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές 122 ώρες μετά την ισχυρή δόνηση

Σεισμός στην Τουρκία: Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές 122 ώρες μετά την ισχυρή δόνηση

Έγκυος σώθηκε 115 ώρες μετά τον σεισμό -  Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται και 1,05 εκατ. έμειναν άστεγοι - Δείτε βίντεο

tourkia_diaswsi_xr
Ελπίδα δίνουν οι εικόνες από την Τουρκία που δείχνουν ανθρώπους να απεγκλωβίζονται από τα κτήρια που τους παγίδευσαν οι καταστροφικοί σεισμοί, κι ενώ ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά μέχρι στιγμής τους 24.200.

Δύο γυναίκες κατάφεραν να διασωθούν 122 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση. Μία από τις διασωθείσες, η 70χρονη Μενεκσέ Ταμπάκ, εντοπίστηκε σε κατεστραμμένα κτίριο στην επαρχία Καχραμανμαράς και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.



Στο Ντιγιάρμπακιρ ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια κτιρίου η 55χρονη Μασαλάχ Τσιτσέκ, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Τα σωστικά συνεργεία έβγαλαν από τα ερείπια στην επαρχία Γκαζίαντεπ έναν πατέρα και τον ανάπηρο γιο του, αφού έμειναν εγκλωβισμένοι επί 115 ώρες.

Κλείσιμο
Στην ίδια επαρχία, η 25χρονη Μπούσρα Αλμούσα διασώθηκε 119 ώρες μετά τον σεισμό.




Παράλληλα, στην Γκαζιαντέπ, μια έγκυος γυναίκα διασώθηκε 115 ώρες μετά τον σεισμό. 



Ανέσυραν βρέφος ζωντανό σχεδόν 90 ώρες μετά τον σεισμό

Στην περιοχή Σαμαντάγκ της επαρχίας Χατάι οι διασώστες έσκυβαν πάνω σε κομμάτια τσιμέντου και ψιθύριζαν «ινσαλάχ» (Θεού θέλοντος), καθώς έψαχναν στα συντρίμμια για ένα 10 ημερών βρέφος, το οποίο ανέσυραν ζωντανό, σχεδόν 90 ώρες μετά τον σεισμό.

Με τα μάτια του ορθάνοικτα ο Γιαγκίζ Ουλάς τυλίχθηκε σε μια κουβέρτα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο εκστρατείας. Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανή και τη μητέρα του, σύμφωνα με τα βίντεο που μεταδόθηκαν.




Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται

Τις προηγούμενες 24 ώρες 67 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ 1,05 εκατ. έχουν μείνει άστεγοι λόγω του σεισμού, πρόσθεσε.

«Βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα προσφέροντας μόνιμη κατοικία σε αυτούς μέσα σε ένα χρόνο και να φροντίσουμε ότι θα γιατρέψουν τον πόνο τους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Οκτάι.

Πάνω από 24.200 νεκροί

Στους 24.218 ανέρχεται ο μέχρι στιγμής απολογισμός για τον αριθμό των νεκρών από τους ισχυρούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Η υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) ανακοίνωσε ότι στην Τουρκία ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους 20.665. Παράλληλα, στην Συρία έχουν εντοπιστεί 3.553 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τουςσεων (AFAD) ανακοίνωσε ότι στην Τουρκία ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους 20.665.




Ειδήσεις σήμερα:

«Σεσημασμένο» το γηροκομείο στον Κορυδαλλό - Τα πρόστιμα από το 2015 ξεπερνούν τις €300.000


Μικρό καλάθι για το δεύτερο μέρος της «Διπλωματίας των Σεισμών» - Η Αθήνα βλέπει «ασφαλή διάδρομο» ως τις εκλογές


Ισχυρός και ολικός παγετός στα βόρεια τμήματα - Πού αναμένονται βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης