Ρουμανία: Ο ρωσικός πύραυλος κρουζ δεν μπήκε στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας

Ρουμανία: Ο ρωσικός πύραυλος κρουζ δεν μπήκε στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας

Δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία του Κιέβου περί εισόδου ρωσικών πυράυλων στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι

missile_sea
Λεπτομέρειες σχετικά με την καταγγελία που έκαναν νωρίτερα την Παρασκευή οι Ουκρανοί, περί ρωσικού πυραύλου κρουζ που εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, έδωσε το Βουκουρέστι, το οποίο εξαρχής κράτησε αποστάσεις, χωρίς να επιβεβαιώνει τη θέση του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανέφερε πως «το σύστημα εναέριας επιτήρησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρουμανίας εντόπισε την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, έναν εναέριο στόχο που εκτοξεύθηκε από τη Μαύρη Θάλασσα από πλοίο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, πιθανότατα έναν πύραυλο κρουζ, ο οποίος έκανε αναστροφή στον εναέριο χώρο στα σύνορα Ουκρανίας και Μολδαβίας, εισήλθε εκ νέου στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, χωρίς ποτέ να διασχίσει τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας».

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι το πλησιέστερο σημείο της τροχιάς του στόχου στον ρουμανικό εναέριο χώρο καταγράφηκε από τα συστήματα ραντάρ περίπου 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των συνόρων.

Η Ρουμανία «εφάρμοσε όλες τις συνήθεις διαδικασίες από τη στιγμή που εντοπίστηκε ο στόχος μέχρι να αποσαφηνιστεί πλήρως η κατάσταση», αναφέρει το μήνυμα.

Κλείσιμο
Επιπλέον, στις 10:38 π.μ., δύο αεροσκάφη MiG-21 LanceR της Ρουμανικής Στρατιωτικής Αεροπορικής Αστυνομίας υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, τα οποία βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση εκείνη την ώρα, εκτράπηκαν προς τη βόρεια Ρουμανία για πρόσθετη αντιμετώπιση.


Ειδήσεις σήμερα:

Έσωσαν έξι μέλη οικογένειας μετά από 102 ώρες στα χαλάσματα του Χατάι - Δείτε βίντεο

Ύποπτη μπαγκαζιέρα στην Πανεπιστημίου - Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη

Ο Μητσοτάκης ζήτησε να επιστραφεί μόνιμα η Ζωφόρος του Παρθενώνα, λένε οι Financial Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης