Σεισμός στην Τουρκία: 20χρονος σώθηκε κάτω από τα ερείπια αφότου δημοσίευσε βίντεο στα social media
Ο φοιτητής παγιδεύτηκε με μέλη της οικογένειάς του - «Σκέφτηκα ότι αν ανέβαζα βίντεο θα το έβλεπαν οι φίλοι μου»
Βρέθηκε ζωντανός μέσα στα ερείπια του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία χάρις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος για τον 20χρονο φοιτητή Μπόραν Κουμπάτ, που παγιδεύτηκε στα χαλάσματα του πατρικού του στη Μαλάτια, μετά το ξέσπασμα του σεισμού.
Ο Κουμπάτ σώθηκε και ήταν από τους πρώτους που εντόπισαν οι διασώστες. «Είχα μαζί μου το τηλέφωνο. Οπότε σκέφτηκα ότι αν ανέβαζα βίντεο θα το έβλεπαν φίλοι μου και θα μπορούσαν να μας βρουν», είπε.
«Σας παρακαλώ, ελάτε να μας σώσετε» λέει ο 20χρονος σε βίντεο, επιτρέποντας στους διασώστες να βρουν την τοποθεσία του. Ο φοιτητής έδωσε πληροφορίες για το πού ακριβώς βρίσκονται, κάτω από τα χαλάσματα πολυκατοικίας στον β’ όροφο. Η μητέρα του ήταν εντάξει, ωστόσο δεν μπορούσε να ακούσει πολύ καλά τον θείο του. Πέντε ώρες αργότερα, διασώθηκαν.
Ο Κουμπάτ είχε πάει στο πατρικό του για λίγες ημέρες. Ο ίδιος σπουδάζει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.
Όταν έγινε ο σεισμός, ήταν τυχερός γιατί το κινητό του βρέθηκε δίπλα του. Ο ίδιος ευχαριστεί όλους όσοι τον βοήθησαν.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.