Διπλωματία των σεισμών - Süddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν

Διπλωματία των σεισμών - Süddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στην ελληνική αρωγή τόσο σε αυτόν τον σεισμό όσο και στην ισχυρή δόνηση του 2020 όπως και σε άλλα δυστυχήματα

FoSUDqWXsAAtLUE
Την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, με δημοσίευμά της για την αρωγή και τη «διπλωματία των σεισμών» μετά τις κατατροφές που προκλήθηκαν από τα 7,8 Ρίχτερ.

«Η Αθήνα και η Άγκυρα ερίζουν εδώ και καιρό για την Ανατολική Μεσόγειο, τις γεωτρήσεις, τους πρόσφυγες. Το τελευταίο διάστημα, πρωτίστως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέτεινε την κόντρα μέχρι που έφτασε να εξαπολύσει απειλές περί εισβολής σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Όμως, οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν είτε σε σεισμούς, όπως σε εκείνον του Οκτωβρίου του 2020 στη Σμύρνη με τους σχεδόν 120 νεκρούς, είτε σε δυστυχήματα σε ορυχεία, σαν εκείνον, πριν από τέσσερις μήνες, στη Βορειοδυτική Τουρκία», σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου.

Και συνεχίζει: «Πέρα από την πολιτική ρητορική, και οι δύο λαοί αισθάνονται πολύ πιο στενά συνδεδεμένοι απ' ό,τι δείχνουν τα φαινόμενα. Πολλοί Έλληνες έχουν οικογενειακές ρίζες στη Μικρά Ασία και ονόματα πόλεων όπως το Γκαζιαντέπ και το Καχραμανμάρας -επίκεντρο του ισχυρού σεισμού της Δευτέρας- είναι γνωστά σε πολλούς Έλληνες».

«Αλλά περισσότερο ακόμη από την Ιστορία συνδέει η καθημερινότητα. Όπως τα Τουρκόπουλα, έτσι και τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν στο σχολείο πώς να συμπεριφέρονται όταν τρέμει η γη από κάτω από τα πόδια τους... ''Κάθε σεισμός ήταν ένα μάθημα για τη χώρα μας'', λέει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου», συμπληρώνεται στην εφημερίδα. 

«Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή κοντά στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα το 1999, οι δύο πλευρές βοήθησαν η μία την άλλη. Αυτό οδήγησε και σε μια πολιτική αποκλιμάκωση. Γινόταν λόγος για τη ''διπλωματία των σεισμών''. Κάτι που δεν θα έβλαπτε ούτε τώρα», σημειώνει δε η γερμανική εφημερίδα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί του» - Ξεσπούν μητέρα και αδερφή Τσιάρτα για την υποψηφιότητα με Τζήμερο-Κρανιδιώτη

Χαμός στο Twitter με το «πρόεδρε έλα με φόρα» της Τσαπανίδου προς τον Τσίπρα

«Σταμάτα, δείξε πιο φιλικός»: Η Λόπεζ «έκραξε» τον Άφλεκ στα Grammy για τη βαρεμάρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης