Ερντογάν: Δεν θα πούμε «ναι» για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όσο επιτρέπουν να καίγεται το Κοράνι

Ερντογάν: Δεν θα πούμε «ναι» για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όσο επιτρέπουν να καίγεται το Κοράνι

«Η Τουρκία αναμένει ειλικρινή βήματα από τη Σουηδία στην καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

erdogan3
«Η Τουρκία εκφράζει ανησυχία για την αυξανόμενη αντι-ισλαμική ρητορική, τις ενέργειες στην Ευρώπη, ειδικότερα σε σκανδιναβικές χώρες» ανέφερε o Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Η Τουρκία αναμένει "ειλικρινή βήματα από τη Σουηδία στην καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας", δήλωσε ο Ερντογάν, προτρέποντας τη Σουηδία και τη Φινλανδία να συμμορφωθούν πλήρως με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο τριμερές μνημόνιο», ανέφερε.

Η Τουρκία αποκλείει το ενδεχόμενο να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εφόσον επιτρέπει επιθέσεις εναντίον του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, του Κορανίου, τόνισε ο Ερντογάν.

«Δεν θα πούμε ναι στη (Σουηδία) για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο εσείς επιτρέπετε το ιερό μας βιβλίο, το Κοράνι, να καίγεται, να σκίζεται, και αυτό να γίνεται με (την έγκριση) του προσωπικού ασφαλείας σας», ανέφερε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο πρόσφατο κάψιμο ενός αντιτύπου του Κορανίου στην Στοκχόλμη.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τη διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. Η άποψή μας για τη Φινλανδία είναι θετική, αλλά για τη Σουηδία», δήλωσε, σηματοδοτώντας μια προθυμία για τη στήριξη της υποψηφιότητας του ΝΑΤΟ της Φινλανδίας χωριστά από την υποψηφιότητα της Σουηδίας.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν αφότου ο Δανο-σουηδός εξτρεμιστής Ράσμους Παλουντάν έκαψε την περασμένη εβδομάδα αντίτυπα του Κορανίου σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, την πρώτη έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη και αργότερα μπροστά από ένα τζαμί στη Δανία. Ο Παλουντάν δήλωσε επίσης ότι θα προχωρεί στο κάψιμο του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων κάθε Παρασκευή μέχρι να γίνει δεκτή η Σουηδία στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός προσπαθεί να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού - Πυροβολισμοί από τους Έλληνες - Ολόκληρο το βίντεο

Δημοσκόπηση Marc: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Άστον Κούτσερ: Σταμάτησε να καπνίζει μαριχουάνα, όταν έκανε βαζεκτομή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης