Ρωσία: Αποκαλυπτήρια προτομής του Στάλιν για τα 80 χρόνια από τη νίκη των Σοβιετικών επί των Ναζί (βίντεο)

Ρωσία: Αποκαλυπτήρια προτομής του Στάλιν για τα 80 χρόνια από τη νίκη των Σοβιετικών επί των Ναζί (βίντεο)

Το μνημείο πλαισιώνουν ακόμη δύο χάλκινες προτομές στρατιωτικών ηγετικών προσωπικοτήτων που είχαν σημαντικό ρόλο στη μάχη του Στάλινγκραντ

stalin83
Στην ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλινγκραντ) έγιναν σήμερα τα αποκαλυπτήρια μιας προτομής του Στάλιν σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, επ' ευκαιρία της 80ής επετείου από την νίκη των Σοβιετικών επί των Ναζί στο Στάλινγκραντ, στις εκδηλώσεις της οποίας θα παραστεί και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.





Τα μνημεία για την νίκη του Στάλιν, ο οποίος ενσαρκώνει την νίκη των Σοβιετικών επί των Ναζί αλλά και ένα καθεστώς επίσης τρομοκρατίας με εκατομμύρια θύματα, είναι σπάνια στην Ρωσία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το Ria Novosti, οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι της πόλης του Βόλγκογκραντ παρέστησαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στάλιν όπως και των δύο στρατιωτικών ηγετικών προσωπικοτήτων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην μάχη του Στάλινγκραντ, του Γκεόργκι Ζούκοφ και του Αλεξάντρ Βασιλιέφσκι.



Κάτω από έναν γκρίζο ουρανό και τα μάτια δεκάδων θεατών, οι στρατιώτες εναπόθεσαν λουλούδια στις βάσεις των τριών χάλκινων προτομών.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη Σεργκέι Σερμπακόφ, που σχετίζεται με την δημιουργία των προτομών, σε συνέντευξη του στο τοπικό μέσο V1.ru δήλωσε ότι «όλα έγιναν γρήγορα, η εντολή έπρεπε να εκτελεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».



Νωρίτερα σήμερα, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν της σοβιετικής νίκης στο Στάλινγκραντ με κατάθεση στεφάνων στο μεγαλειώδες μνημείο των πεσόντων στην μάχη του Στάλινγκραντ, όπου καίει η αιώνια φλόγα.

Οι αρχές κήρυξαν την 1η και 2η Φεβρουαρίου αργίες. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται σήμερα να επισκεφθεί την πόλη όπου θα μιλήσει, ένα χρόνο σχεδόν αφότου έδωσε την εντολή για την επίθεση κατά της Ουκρανίας.




Αυτοί οι εορτασμοί πραγματοποιούνται καθώς το Κρεμλίνο παρουσιάζει με συνέπεια την επίθεσή του κατά της Ουκρανίας ως επιχείρηση «αποναζιστικοποίησης», σύμφωνα με την κληρονομιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Για τους Ρώσους το Στάλινγκραντ είναι συνώνυμο με την νίκη επί του ναζισμού και αυτή η μάχη κατέχει κεντρική θέση στον πατριωτισμό που προωθεί το Κρεμλίνο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να χαρακτηρίζει «νεοναζί» την ουκρανική ηγεσία που είναι αποφασισμένη, σύμφωνα με τον ίδιο, να εξοντώσει τους ρωσόφωνους πληθυσμούς της ανατολικής Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Phantom F-4: Νεκρός και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Ερντογάν: Επίθεση στην αντιπολίτευσή του - «Παραιτείστε από τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο»

Θεοδωρικάκος: Κατέθεσε μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του - «Θα τους πάω μέχρι τέλους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης