Νότια Κορέα: Στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά λάθος κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα

Νότια Κορέα: Στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά λάθος κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα

Άμεση ενημέρωση του στρατού στις δυνάμεις της Βόρειας Κορέας πως επρόκειτο για ακούσιες βολές

southkorea_army
Νοτιοκορεάτης στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά λάθος με πολυβόλο κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια γυμνασίων, υποχρεώνοντας τον στρατό να ειδοποιήσει αμέσως τις δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ ότι επρόκειτο για πυρά που βλήθηκαν ακούσια, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο στρατιώτης έριξε κατά λάθος τέσσερις σφαίρες το βράδυ του Σαββάτου κοντά στα σύνορα των δύο κρατών στην επαρχία Αουάντο, ανέφερε το Γιονάπ, επικαλούμενο αξιωματικούς του στρατού.

Οι σφαίρες έπεσαν όλες στο έδαφος της Νότιας Κορέας και δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές.

Η νοτιοκορεατική μονάδα ειδοποίησε αμέσως τη Βόρεια Κορέα ότι οι πυροβολισμοί ήταν ακούσιοι και ενίσχυσε το επίπεδο επαγρύπνησης, σύμφωνα με αξιωματικούς.

«Δεν εντοπίσαμε καμιά ιδιαίτερη ένδειξη από τη Βόρεια Κορέα», ενώ «διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς περιστάσεις του συμβάντος», εξήγησε αξιωματικός του νοτιοκορεατικού στρατού στο πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Τις δύο χώρες, οι οποίες από τεχνική άποψη παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση αφού ο πόλεμος ανάμεσά τους τερματίστηκε το 1953 με απλή ανακωχή, χωρίζει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη πλάτους τεσσάρων χιλιομέτρων και μήκους 250.

Αντίθετα με ό,τι θα νόμιζε κανείς ακούγοντας την ονομασία της, η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη είναι από τις πλέον αυστηρά φρουρούμενες περιοχές του πλανήτη, σπαρμένη ναρκοπέδια, γεμάτη αγκαθωτά συρματοπλέγματα κι οχυρωματικές θέσεις με πολυβόλα.

Κλείσιμο
Η τελευταία ανταλλαγή πυρών των δύο πλευρών έγινε τον Μάιο του 2020, όταν τουλάχιστον τέσσερις βορειοκορεατικές σφαίρες χτύπησαν νοτιοκορεατικό φυλάκιο στο κεντρικό τμήμα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, ωθώντας τις δυνάμεις της Σεούλ να ανταποδώσουν.

Οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας άνοιξαν πυρ εναντίον αυτόμολου το 2017, όμως οι νοτιοκορεάτες δεν ανταπέδωσαν τα πυρά σε εκείνη την περίπτωση.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομικός πυροβόλησε νεαρό στο Ρέθυμνο που τον μαχαίρωσε όταν προσπάθησε να τον χωρίσει σε καβγά


«Έδωσε αλλού την κοκαΐνη που μου είχε υποσχεθεί» - Η δικογραφία για τη δολοφονία του «Αμερικανού»

Κύκλωμα συνοδών πολυτελείας αποκάλυψε τις Βραζιλιάνες με τα 13 κιλά κοκαΐνης στο «Ελ. Βενιζέλος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης