Είκοσι νεκροί από σύγκρουση επιβατικού λεωφορείου με φορτηγό στο Τσαντ
Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 31 άνθρωποι, κατευθυνόταν από την πρωτεύουσα Ντζαμένα προς τα ανατολικά
Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες το βράδυ όταν επιβατικό λεωφορείο στο Τσαντ συγκρούστηκε με φορτηγό, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 31 άνθρωποι, κατευθυνόταν από την πρωτεύουσα Ντζαμένα προς την ανατολική πόλη Αμπέσε. Το τροχαίο συνέβη κοντά στην πόλη Ουμ Χαντζέρ, τόνισε η κυβέρνηση.
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα αίτια που διαπιστώθηκαν είναι η μη τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας... υπερβολική ταχύτητα, υπερβολικό φορτίο, κόπωση και απροσεξία του οδηγού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Το τροχαίο ακολούθησε δύο άλλα δυστυχήματα με επιβατικά λεωφορεία αυτόν τον μήνα στη Σενεγάλη, στα οποία σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι.
«Πρέπει να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων», ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών του Τσαντ.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.