Είκοσι νεκροί από σύγκρουση επιβατικού λεωφορείου με φορτηγό στο Τσαντ
Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 31 άνθρωποι, κατευθυνόταν από την πρωτεύουσα Ντζαμένα προς τα ανατολικά
Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες το βράδυ όταν επιβατικό λεωφορείο στο Τσαντ συγκρούστηκε με φορτηγό, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 31 άνθρωποι, κατευθυνόταν από την πρωτεύουσα Ντζαμένα προς την ανατολική πόλη Αμπέσε. Το τροχαίο συνέβη κοντά στην πόλη Ουμ Χαντζέρ, τόνισε η κυβέρνηση.
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα αίτια που διαπιστώθηκαν είναι η μη τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας... υπερβολική ταχύτητα, υπερβολικό φορτίο, κόπωση και απροσεξία του οδηγού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Το τροχαίο ακολούθησε δύο άλλα δυστυχήματα με επιβατικά λεωφορεία αυτόν τον μήνα στη Σενεγάλη, στα οποία σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι.
«Πρέπει να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων», ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών του Τσαντ.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας