Bloomberg: Η Γερμανία θα εγκρίνει την Τετάρτη την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Bloomberg: Η Γερμανία θα εγκρίνει την Τετάρτη την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Η Πολωνία υπέβαλε επίσημο άιτημα στη Γερμανία για την αποστολή του στρατιωτικού υλικού

Leopard_2__2___1_
Το «παράθυρο» που άνοιξε, προ ημερών, ο Γερμανός καγκελάριος για την  αποστολή των αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία ερμηνεύεται ως πιθανή έγκριση του Βερολίνου για τον εξοπλισμό μέσα στις επόμενες ώρες μετά και τις πιέσεις της Πολωνίας. 

Συγκεκριμένα, το Bloomberg - επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές - γράφει ότι ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να δώσει στην Πολωνία την έγκριση από την Τετάρτη για επανεξαγωγή των γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία.

Η γερμανική νομοθεσία απαιτεί έγκριση για την επανεξαγωγή του στρατιωτικού της εξοπλισμού, που σημαίνει ότι τα εκατοντάδες τανκς Leopard στην Ευρώπη μπορούν να σταλούν στην Ουκρανία μόνο με τη συγκατάθεση του Βερολίνου.

Σημειώνεται ότι τελευταίες ημέρες τόσο η Πολωνία όσο και χώρες όπως η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τη στάση του Βερολίνου, εγκαλώντας τον Σολτς για δραματικές καθυστερήσεις. 

Νωρίτερα, η Πολωνία ζήτησε επίσημα εξουσιοδότηση, αυξάνοντας την πίεση στον καγκελάριο με τη γερμανική κυβέρνηση να λέει ότι θα απαντήσει άμεσα.

Ο νέος υπουργός Άμυνας του Βερολίνου, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε ότι η απόφαση για την προμήθεια των Leopard και την έγκριση της επανεξαγωγής τους θα μπορούσε να ληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Κλείσιμο
Καθώς η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της προετοιμάζονται για μια νέα ρωσική επίθεση την άνοιξη, η συζήτηση σχετικά με την αποστολή αρμάτων μάχης έχει γίνει σημείο ανάφλεξης μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Ο Σολτς επέμεινε, πάντως, ότι η Γερμανία δεν πρέπει να ενεργήσει μόνη της, τονίζοντας τα εξής: «Ποτέ δεν πάμε μόνοι μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση: Παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ΑΔΑΕ ο Ράμμος - Όλα στη Δικαιοσύνη

Novartis: Συνελήφθη για εξαπάτηση επιχειρηματιών ο προστατευόμενος μάρτυρας, «Σαράφης»

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» δείχνει 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης