Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέα στοιχεία για τους θανάτους Ρώσων: Φτάνουν τουλάχιστον τα 110.000 άτομα, λένε οι ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέα στοιχεία για τους θανάτους Ρώσων: Φτάνουν τουλάχιστον τα 110.000 άτομα, λένε οι ΗΠΑ

Μετά τα στοιχεία από τον νορβηγικό στρατό - Το BBC μιλά για 117 νεκρούς πιλότους της πολεμικής αεροπορίας

ukrainian-soldiers-mak
Νέα στοιχεία για τις ρωσικές απώλειες  βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τα δεδομένα που παρουσίασε ο νορβηγικός στρατός, στα οποία έκανε λόγο για  180.000 νεκρούς ή τραυματίες για τη Μόσχα και 100.000 για το Κίεβο. 

Με βάση τις παρατηρήσεις του Κέντρου στρατιωτικών και θαλάσσιων αναλύσεων των ΗΠΑ, οι συνολικές ανεπανόρθωτες απώλειες της Ρωσίας (δηλαδή ο αριθμός εκείνων που τέθηκαν εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, θανάτου ή γιατί αγνοούνται) μπορεί να φτάνουν τουλάχιστον τα 110.000 άτομα.

Ακόμη, όπως προκύπτει, σε κάθε Ρώσο νεκρό στρατιώτη κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία αναλογούν τρεισήμισι τραυματίες. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι πολεμούν στο πλευρό της Ρωσίας και ανήκουν στις «λαϊκές αστυνομίες» των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αναλυτική αναφορά του BBC, στην οποία παρουσιάζονται οι απώλειες των Ρώσων στρατιωτικών ανά σώμα που υπηρετούσαν όπως και στις επίλεκτες μονάδες, αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 117 πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας.

Η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediazona (στη Ρωσία θεωρείται ΜΜΕ-ξένος πράκτορας) και μια ομάδα εθελοντών καταγράφουν, επίσης, τις απώλειες των Ρώσων στην Ουκρανία.


Στις 23 Ιανουαρίου ταυτοποιήθηκαν πληροφορίες για τον θάνατο 12.225 Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών, όπως γράφουν οι δημοσιογράφοι, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι νεκροί τους τελευταίους τρεις μήνες είναι επίστρατοι, εθελοντές και κρατούμενοι φυλακών.

«Υποθέτουμε ότι ο κατάλογός μας μπορεί να περιλαμβάνει τουλάχιστον 40-60% λιγότερα ονόματα στρατιωτών που σκοτώθηκαν απ’ ότι στην πραγματικότητα έχουν ταφεί στη Ρωσία» επισημαίνεται στο BBC. 

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν μελετώντας τις ταφές στα νεκροταφεία σε περισσότερες από 60 κατοικημένες περιοχές.

Συνεπώς, με βάση τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία θα μπορούσε να έχει περισσότερους από 24.000 νεκρούς.

Από τους 12.225 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, οι 1.627, δηλαδή σχεδόν το 15% είναι αξιωματικοί. Μεταξύ των νεκρών είναι 4 στρατηγοί και 52 συνταγματάρχες. Οι κρατούμενοι φυλακών που επιστρατεύθηκαν και σκοτώθηκαν στην Ουκρανία φθάνουν τους 452 και οι νεκροί νέοι επίστρατοι είναι 800.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης που βασάνιζε τα θύματά του με καυτό νερό μαχητής της Wagner

Μητσοτάκης: Η παγίδα της απλής αναλογικής να γίνει εφαλτήριο νίκης

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσημα εκλογές στην Τουρκία στις 14 Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης