Ουκρανία: Έκκληση στις δυτικές χώρες για άρματα Leopard 2 - Αναφέρει και Ελλάδα, Τουρκία, Δανία

Ουκρανία: Έκκληση στις δυτικές χώρες για άρματα Leopard 2 - Αναφέρει και Ελλάδα, Τουρκία, Δανία

«Οι Ρώσοι προσπαθούν να πάρουν εκδίκηση για τις αποτυχίες τους στον πόλεμο εναντίον μας», σύμφωνα με τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας

leopard_germany
Σε κοινή δήλωση προχώρησαν το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας σχετικά με τον «επείγοντα χαρακτήρα της ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας», προχωρώντας σε νέα έκκληση για άρματα Leopard από δυτικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

«Η Ρωσία διατηρεί ένα σημαντικό ποσοτικό πλεονέκτημα σε στρατεύματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας. Το Κρεμλίνο είναι αποφασισμένο να κλιμακώσει περαιτέρω τις εχθροπραξίες. Η προσπάθεια της Ρωσίας να πάρει εκδίκηση για τις αποτυχίες της στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας είναι πραγματική» αναφέρουν μεταξύ άλλων, στην κοινή ανακοίνωσή τους ο υπουργός Άμυνας Ολέκσι Ρέζνικοφ και ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Στη συνέχεια απευθύνουν έκκληση «σε όλα τα κράτη-εταίρους που έχουν ήδη παράσχει στρατιωτική βοήθεια ή σχεδιάζουν να την παράσχουν» ευχαριστώντας όσες χώρες έχουν ήδη στείλει στρατιωτική βοήθεια. «Απευθύνουμε την έκκλησή μας στα κράτη που έχουν άρματα μάχης Leopard 2 σε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, και της Τουρκίας. Εγγυόμαστε ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα όπλα υπεύθυνα και αποκλειστικά για τους σκοπούς της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων».

Αναλυτικά:

«Ο εγκληματικός επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο οποίος διεξάγεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, παραμένει η σοβαρότερη απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και η μοναδική άνευ προηγουμένου πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πόλεμος αυτός αποτελεί ιδιαίτερα οξύ κίνδυνο για την ευρωατλαντική κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψη τους απροκάλυπτους στόχους της Ρωσίας να καταστρέψει την ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας και να υπονομεύσει τη βιωσιμότητα της δημοκρατίας ως μορφή κοινωνικής ζωής.

Υπό την απειλή μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης και προκαλώντας ταραχές στο διεθνές εμπόριο, η ρωσική επιθετικότητα προκάλεσε εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες για πολλές χώρες στην Αφρική, την Ασία και άλλες ηπείρους.

Η Ρωσία δεν έχει αλλάξει τους στόχους της όσον αφορά την Ουκρανία, οι οποίοι είναι να καταστρέψει ένα από τα μεγαλύτερα κράτη της Ευρώπης και να εξοντώσει το ουκρανικό έθνος των 45 εκατομμυρίων κατοίκων. Η Ρωσία υλοποιεί τα επιθετικά της σχέδια διαπράττοντας πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένων σκόπιμων δολοφονιών αμάχων, μαζικών επιθέσεων με ρουκέτες σε ειρηνικές ουκρανικές πόλεις και στοχευμένης καταστροφής πολιτικών υποδομών.

Με την ηρωική της αντίσταση και τις επιτυχημένες επιχειρήσεις για την απελευθέρωση των εδαφών της, η Ουκρανία απέδειξε αποφασιστικά την ικανότητά της να σταματήσει το κράτος που επιτίθεται. Χάρη στο θάρρος και την ανθεκτικότητα του ουκρανικού λαού, τον ηρωισμό και τον επαγγελματισμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση σε όλο τον κόσμο ότι όσο ισχυρότερες γίνονται οι αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, τόσο πιο γρήγορα η Ρωσία θα αποδεχθεί τη ματαιότητα των προσπαθειών της να κατακτήσει τη χώρα μας και τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει αυτός ο σκληρός πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά για την ενίσχυση του αμυντικού δυναμικού της Ουκρανίας. Η χώρα μας είναι ευγνώμων σε πάνω από πενήντα κράτη-εταίρους για την πρακτική στρατιωτική τους βοήθεια.

Ωστόσο, η Ρωσία διατηρεί ένα σημαντικό ποσοτικό πλεονέκτημα σε στρατεύματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας. Το Κρεμλίνο είναι αποφασισμένο να κλιμακώσει περαιτέρω τις εχθροπραξίες. Η προσπάθεια της Ρωσίας να πάρει εκδίκηση για τις αποτυχίες της στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας είναι πραγματική.

Γι' αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα κράτη-εταίρους που έχουν ήδη παράσχει στρατιωτική βοήθεια ή σχεδιάζουν να την παράσχουν, με την έκκληση να ενισχύσουν σημαντικά την πρακτική τους συμβολή στην ενίσχυση της ικανότητας της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να φέρουν τη βοήθειά τους σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο.

Σήμερα, η βελτίωση του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα και η αύξηση των δυνατοτήτων πυρός με τη βοήθεια δυτικών αρμάτων μάχης είναι μια από τις πιο πιεστικές και επείγουσες ανάγκες.

Χαιρετίζουμε την τολμηρή και πολύ έγκαιρη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να μεταφέρει την πρώτη μοίρα αρμάτων μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία. Ωστόσο, δεν αρκεί για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων. Ως εκ τούτου, απευθύνουμε την έκκλησή μας στα κράτη που έχουν άρματα μάχης Leopard 2 σε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, και της Τουρκίας. Εγγυόμαστε ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα όπλα υπεύθυνα και αποκλειστικά για τους σκοπούς της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες αυτές και σε άλλες χώρες που διαθέτουν τις κατάλληλες δυνατότητες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού τεθωρακισμένων για την υποστήριξη της Ουκρανίας και να συμβάλουν πρακτικά σε αυτόν τον σκοπό.

Σας καλούμε να το πράξετε αυτό για το καλό εκατομμυρίων ειρηνικών πολιτών της Ουκρανίας, οι οποίοι θα παραμείνουν σε θανάσιμο κίνδυνο από τη Ρωσία, το κράτος-επιτιθέμενο και τρομοκρατικό, εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν λάβουν εγκαίρως τις απαραίτητες ενισχύσεις.

Σας καλούμε να το κάνετε αυτό για χάρη των δικών σας πολιτών, οι οποίοι απαιτούν να σταματήσει το τρομοκρατικό κράτος, ώστε τα εγκλήματα που διαπράττει να μην έρθουν στη γη τους και στα σπίτια τους.

Ζητάμε να γίνει αυτό για χάρη της προάσπισης του δικαιώματος κάθε έθνους στον κόσμο μας να είναι κύριος του πεπρωμένου του στη δική του γη. Για χάρη του θριάμβου των οικουμενικών ανθρώπινων αξιών του πολιτισμού μας - των αξιών της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κολλέγιο Αθηνών: Καταγγελία για εισβολή αγνώστων με μαχαίρια - Λήξη συναγερμού λέει η ΕΛΑΣ

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ - Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Μάτι: «Θα πρέπει να ψάξετε στους πεθαμένους» - Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας των διδύμων στη δίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης