Ρωσία: Τρολάρισμα ή γκάφα με χάρτη που δείχνει την Ουκρανία με τα αναγνωρισμένα της σύνορα;

Ρωσία: Τρολάρισμα ή γκάφα με χάρτη που δείχνει την Ουκρανία με τα αναγνωρισμένα της σύνορα;

Λίγες ώρες αργότερα δημοσίευσαν άλλον χάρτη, με τα σύνορα όπως τα θέλει η Μόσχα

σουηδια82
Μπερδεύτηκε με τους χάρτες ή... τρολάρει τους Ευρωπαίους η ρωσική πρεσβεία στη Σουηδία;

Δύο χάρτες που απεικονίζουν τα σύνορα που χωρίζουν τη Ρωσία με την Ουκρανία δημοσίευσε πριν από λίγες ώρες στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στη Σουηδία, όπου στη μεν πρώτη αναγράφονται οι τιμές στις οποίες κινήθηκε το φυσικό αέριο στις ευρωπαϊκές χώρες στις 9 Ιανουαρίου του 2023, ενώ στη δεύτερη απεικονίζονται τα νέα, αναδιαμορφωμένα σύνορα που αποδέχεται και επιδιώκει να επιβάλλει στον κόσμο η Ρωσία.

αεριο1
xartis72


Η διαφορά έγκειται στο ποια είναι τελικά τα σύνορα που αναγνωρίζει η ίδια η πρεσβεία που εδρεύει στην Ευρώπη και τι σημαίνει αυτό όσον αφρά  στο ρωσικό νόμο που απειλεί μέχρι και με φυλάκιση όσους διαδίδουν «ψευδείς πληροφορίες»;

Όπως φαίνεται στον πρώτο χάρτη με τις τιμές του αερίου, η Ουκρανία απεικονίζεται με τα «φυσιολογικά» και διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της, έναν χάρτη δηλαδή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξιώσεις της Μόσχας για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών.

αεριο


Λίγες ώρες μετά, οι διαχειριστές του λογαριασμού αποφάσισαν να κοινοποιήσουν έναν χάρτη με τη νέα έκταση -και πρόσφατη επέκταση- της ρωσικής επικράτειας, ύστερα από τα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στις ουκρανικές επαρχίες της Χερσώνας, Ζαπορίζια, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και που η Μόσχα θεωρεί ότι πλέον η κυριότητά τους ανήκει στη  Ρωσία.

ευρασια


Σημειώνεται πως, παρά την ασάφεια που προκαλούν οι συγκεκριμένοι  χάρτες, καμία από τις δύο αναρτήσεις δεν έχει κατέβει.

Κλείσιμο



Το 2014 η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία και τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την προσάρτηση ακόμη τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών έπειτα από δημοψηφίσματα που αποδοκιμάστηκαν ως «απάτη» από τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Τότε, ο Πούτιν ανακοίνωσε τις «τέσσερις νέες επαρχίες της Ρωσίας», παρ' ότι τα εδάφη ούτε  ελέγχονται πλήρως ούτε κατέχονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Κρεμλίνο έχει λάβει δραστικά μέτρα για τις πληροφορίες αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθιστώντας έγκλημα τη διάδοση «ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό - με ποινές κάθειρξης έως και 15 ετών. Δεν είναι σαφές εάν αυτός ο χάρτης παραβιάζει αυτό τον νόμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκέι ζευγάρι καταγγέλλει ότι διώχθηκε από ταβέρνα στο Ναύπλιο - «Ενοχλήθηκαν πελάτες» απαντά ο ιδιοκτήτης

Συνελήφθη η λογίστρια του Παντσέρι - Κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος

«O πρίγκιπας Ουίλιαμ προτίμησε να βάλει ποδιά αντί να πάει στην κηδεία του Κωνσταντίνου» λένε οι Γερμανοί  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης